Aile Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal, "Aile, birey ve toplum için vazgeçilmez bir köprüdür" dedi.
Aile Haftası 15-21 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Hafta dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal mesajında şu sözlere yer verdi, "Aile, toplumun en küçük birimi olup evlenme, kan bağı ve diğer yasal yollarla aralarında akrabalık ilişkisi bulunan ve çoğunlukla aynı evde yaşayan bireylerden oluşan  toplumsal bir yapıdır. İnsan sosyal varlık olma özelliğini aile ilişkileri içinde kazanır. Aile; yoğun ve yakın insan ilişkileri ile oluşan en uzun süreli bir etkileşim ağı olması nedeniyle toplumun en temel kurumlarından biridir.  İnsanın korunma, beslenme, barınma, üreme, güven ve sevgi gibi temel  ihtiyaçlarını kuşaklar boyu karşılaması, sonraki kuşaklara aktarması aile olmaktan kaynaklanmaktadır. Aile, birey ve toplum için vazgeçilmez bir köprüdür.  Ailenin birey ve toplum arasında bir köprü kurma özelliği, aileyi toplum açısından da

vazgeçilmez kılar. Sorumluluklarını bilen ve yerine getiren, kendi hakkını korurken başkalarının hakkına saygı gösteren kişiler bu özelliklerini sağlıklı bir aile içinde kazanır. Güçlü bir ailede yetişen birey, sorunlar karşısında güçlü olmayı ve çözüm üretmeyi öğrenmiş olacaktır. Günümüzün modern toplumsal hayatında da ailenin önemi herkes tarafından bilinmekte ve itirazsız kabul edilmektedir. Nitekim sık sık duyduğumuz hatta bizzat kullanmakta olduğumuz aile terbiyesi, aile şerefi, aile görgüsü, aile geleneği gibi deyimler, ailenin toplum içerisindeki işlevini ve önemini belirtmektedir. Toplumun sağlıklı biçimde gelişebilmesi, ilişkilerin huzur, barış ve güvenlik içinde yürüyebilmesi, ancak aile kurumunun sağlam temellere oturtulması ile mümkün olabilir.  Bakanlığımızın aileler için koruyucu ve önleyici sosyal politikalar üretmek ve bu politikaları uygulama görevi bulunmaktadır. Müdürlüğümüzce; aile yaşamını korumak, desteklemek ve sorunlarının çözümüne yardımcı olmak amacıyla aile bireylerine yönelik koruyucu-önleyici, eğitici-geliştirici, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunulmaktadır.  Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ailelerin yaşam kalitelerini arttırmak ve yaşamın farklı dönemlerinde yaşanabilecek sorunların çözümüne katkıda bulunmak amacıyla geliştirilen Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programları ile toplumum farklı kesimlerine ulaşılarak bilgilendirmeye yönelik söyleşiler, seminerler ve eğitici çalışmalar yapılmaktadır. Unutulmamalıdır ki, ailenin sosyal açıdan desteklenmesi ve güçlendirilmesi, esasında toplumun desteklenmesi, toplumsal dokunun güçlendirilmesi demektir. Bu duygu ve düşüncelerle,  aile yapımızın, ülkemizin mutluluğu açısından devamlılığını diliyor ve tüm vatandaşlarımızın Aile Haftasını kutluyorum"

Editör: TE Bilişim