Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, İlimiz ve çevresinde kar yağışının ve hava soğukluğunun etkili olacağı belirtildi.

Su Sayaçlarına Dikkat

Açık ortamda su sayaçları bulunanların,  sayaçlarını donma tehlikesinden koruyabilmeleri için birtakım önlemler almaları gerekmektedir. Su sayaçları soğuğu geçirmeyecek şekilde talaş veya cam yünü destekli olarak sarılmalıdır. Alınan önleme rağmen eğer su sayacı donmuş ise üzerine kesinlikle sıcak su dökülmemeli ve herhangi bir şekilde ısıtılmamalıdır.

Yapılması Gerekenler

Su sayaçlarının donmaması, bozulmaması ya da patlamaması için, sayaçların bulunduğu yerin hava sirkülâsyonuna karşı korunması amacıyla açık bölümlerin kapatılması, sayacın bulunduğu yerde varsa kırık camların yenilenmesi gerekmektedir. Ayrıca, sayaçlar ve açıkta kalan su boruları izocam, cam yünü, bez parçası, talaş boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalıdır.

Sokak Hayvanları Unutulmamalı

Soğuk kış aylarında aç kalmamaları için sokak hayvanlarına yönelik çalışma başlatıyor. Altınova Belediyesi yetkilileri, halkımızın da evlerinin önlerine soğuk kış günlerinde bir kap su ve bir miktar yiyecek bırakarak, sokak hayvanlarının karınlarını doyurmasına yardımcı olmalarını öneriyor.

Editör: TE Bilişim