Başkan Oral, Vakıflar Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, dayanışma ve yardımlaşma duygusunun insanlığın kendisiyle birlikte getirdiği en yüce değerlerden biri olduğunu ifade etti.

“Yardım anlayışının temsilcisi”

Oral, "Kurumsallaşmış bir yardım anlayışının temsilcisi olan Vakıflar, köklü tarihsel gelenekleri ve sundukları hizmetlerle kültürümüzün önemli halkaları olmuşlardır" dedi. Her toplumun dayanışma ve yardımlaşma konularında yaşadığı zamanın sosyal ve ekonomik yapısına göre çeşitlilik gösteren Safirbet müesseseler oluşturduğunu belirten Oral, "Ancak yardımlaşma ve dayanışmanın en etkili verimli, teşkilatlanmış şekli kuşkusuz vakıf müessesesidir. Kurumsallaşmış bir yardım anlayışının temsilcisi olan vakıflar, köklü tarihsel gelenekleri ve sundukları hizmetlerle kültürümüzün önemli halkaları olmuşlardır.

Milletimizin yardımseverlik ve dayanışma gibi değerlerini yaşama geçiren Vakıflar, sosyal devlet anlayışının gerçekleşmesine de önemli katkıda bulunmaktadır. İslam dini anlayışı içinde Peygamberimiz Hz. Muhammed'in birlik, beraberlik ve paylaşma duygusuyla ön plana çıkan vakıf müessesesi, günümüzde üstlendikleri toplumsal sorumlulukların yanında, çok yönlü çalışmalarla da ülkemizin gelişmesine ve ilerlemesine önemli katkılar sağlamakta, değerli insanların yetişmesine ve birliğimizin güçlenmesine hizmet etmektedir."dedi.

Editör: TE Bilişim