Yalova’da Şehit Ömer Faydalı Bulvarı SGK İl Müdürlüğü yanında bulunan çadırda açılan Anadolu Yöresel Günleri’nde farklı yörelerin doğal ve yöresel lezzetleri Yalovalılarla buluşuyor.
Anadolu Yöresel Günleri adı ile düzenlene ve 13 Aralık tarihine kadar açık  kalacak olan kermeste, Trabzon’dan, Tokat’a, Erzurum’dan Datça’ya kadar yurdun farklı yörelerinden lezzetler ilgi görüyor. Anadolu’nun yöresel lezzetlerini tanıtma ve doğal ürünlerle Yalovalıları buluşturmayı hedefleyen Yöresel Günler Çadırı’nda Trabzon tereyağı, peyniri, Erzurum Oltu Cağ Kebabı, Tokat yöresinin doğal pekmezi, alıç, kuşburnu, dağ eriği gibi doğal ürünlerle katkısız olarak yapılan reçel ve marmelatlar da satışa sunuluyor. 
Erzurumlu Oltu Cağ Kebabı Altınbıçak ödüllü Musa Yıldız, etkinlik için Ankara’dan geldiklerini belirterek, “Burada Erzurum yöresinin yöresel lezzetleri olan Cağ Kebabı başta olmak üzere çorba ve tatlı çeşitlerini ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Cağ kebabı her yerde yapılıyor.Ancak orijinal kebabın tadını hiçbir yerde bulamazsınız. Eti bir kere çok önemli, bizler yörenin kuzularının etini  kullanıyoruz. Şu anda Sarıkamış kuzusunun etinden kebabımızı yapıyoruz” diye konuştu.
Tokat’ın köylerinden geldiklerini belirten köylü kadınlar ise evde yaptıkları doğal ve katkısız marmelatları düzenlenen kermeste satışa sunduklarını belirterek, “Ürünlerimiz tamamı ile doğal ve katkısız olarak odun ateşinde pişirilmiştir. Alıç, dağ marmeladı, kuşburnu gibi ürünlerin doğal ve katkısız olarak hazırladığımız çeşitlerini kilosu 20 Lira’dan satışa sunuyoruz.Yalovalıları doğal ürünlerle buluşturmak üzere standımıza bekliyoruz” dediler.
Editör: TE Bilişim