Yalova Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda Bahçeşehir İlk Öğretim Okulunun düzenlediği anneler günü etkinliğine çok sayıda vatandaş katıldı. Ana sınıfı çocuklarının da bir gösteri yaptığı etkinlik izleyicilerin büyük beğenisiyle karşılaştı. Üç yüz elli kişilik salonun tamamen dolduğu etkinlikte Ayşenur Aydoğdu annelik vasfı  ve makamı ile ilgili bir konuşma yaptı.

Anneliğin çok değerli bir makam olduğunu belirten Aydoğdu “Annelik o kadar güzel bir duygu ki herkesin bir annesi var. Yemeyip yediren, giymeyip giydiren, vefakar, sevgi timsali anneler. Öyle yüce ki anne olmak Cennet bile annelerimizin altında demiş Peygamberimiz. Anne olmak zaten ilahi bir kudret değimlidir? Allahtan başka birde anne’dir karşılıksız veren. Bir annenin en büyük acıdır evlat acısı. Annesini, babasını kaybedenlere “yetim” denir. Ama evlat acısının evladını kaybedenlerin adı yoktur. O sadece acıdır tarifsiz isimsiz bir acıdır.

Bana hayatımın en zor anını sorsanız. Tereddütsüz kızımın hastalığını öğrendiğim an derim. Ama bunu tanımla derseniz. İnanın bu durumu anlatan kelimeleri daha yan yana getiremedim. Şoku atlatıp kendimi toparlamalıydım, anne gibi olmalıydım. Çünkü evladımın bana ihtiyacı vardı. Artık beyni mide bedeni’mi de ikimiz için kullanmalıydım. Zor mu derseniz…

Anne iseniz değil. Yirmi dört saat mesai yapa bilen tek insan gücüdür annelik. Ben kızımı bir melek gibi sevdim ona ibadet eder gibi baktım. En önemlisi inandım ve mucizeler art arda oldu tıbbın imkansız dediklerini biz el ele başardık. Benim meleğimden sonra hayata bakışım değişti. Daha güzel daha olumlu baka biliyordum. Artık kötüye de iyilik yapabiliyordum daha yürekliydim. Çünkü anneydim. Allahın yarattığı en değerli varlıktır insan. Eğer bir kulunu hayata bir sıfır geriden başlatıp ve onu da size emanet etmişse siz Allahın işaret ettiği özel insanlarsınızdır. Ben anne, baba kadar. Bu çocukların eğitiminde yer alan eğitimcilerde gönül işi yapan özel insanlardır.

Bir gün bir yerde evladını kaybetmiş bir anayla veya özürlü evlat büyüten bir anneyle karşılaşırsanız onlara özel olduklarını hissettirin. Çünkü hayata dair bir çok planlarınız olabilir. Ama hep Allah’ın planları geçerlidir unutmayın. Hayatın neler getirip neler götüreceğin bilemeyiz hayat eşittir sürpriz değimlidir zaten. Dileğim o ki bizlerede ecdadımızdaki anaların yetiştirdiği Fatihler, Atatürkler yetiştirdiği gibi Allaha, vatana, millete hayırlı evlatlar yetiştirmek nasip olsun.” Dedi. 

Konuşmasının ardından Aydoğdu ya İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman tarafından çiçek verildi. Yurtman “Ben bu güzel konuşmanın sonuna yetiştim ama yinede beni bir hayli  etkiledi . Esasında bu konuşmanın tamamını dinlemeye gerek kalmadan yüzüne baktığımızda bunu anlıyor bunu hissediyorsunuz. Bazen insan konuşur ama gerçekleri saklar bazen’de hiç konuşmaz ama her şeyi anlatır sevgili annemizde öyle ben kendilerine sabır diliyorum.” dedi

 

Editör: TE Bilişim