Yalova Gençlik Merkezi tarafından hayata geçirilen, "Benim Çocuğum Asla Yapmaz Demeyin"’ projesi köylerde yaygınlaştırılıyor. Proje kapsamında köylere giden uzmanlar buralarda vatandaşlara bilgiler aktarıyorlar.
 Yalova Gençlik Merkezi tarafından ilk kez Kurtköy'de hayata geçirilen "Benim Çocuğum Asla Yapmaz Demeyin"’ projesi diğer köylerde de gerçekleşen bilgilendirme programları ile yaygınlaştırılmaya başlandı. Özellikle gençlerin madde kullanımından uzak tutulmasını hedefleyen proje velilerin bu konuda bilinçlendirilmesini sağlamaya çalışıyor. Bu süreçte ki en büyük hatanın ise, "Benim Çocuğum yapmaz" yaklaşımı olduğuna dikkat çeken uzmanlar velilere neler yapmaları gerektiğini anlatıyorlar. İlk kez Kurtköy’de başlatılan projenin olumlu sonuç vermesinin ardından çalışmalara hız verildi ve bir sonraki rota Güneyköy oldu. Burada bir kahvehanede bilgiler veren yetkililer, aile bireylerin projenin içeriği hakkında bilgiler verdiler. Gençlere yönelik yapılacak çalışmalara değinen sosyal çalışmacı Deniz Karayılmaz, köylerde yaşayan halkın bu proje ile daha da bilinçleneceğini belirtti.

Haziran ayına kadar tüm köylere ulaşacaklarını ve planan projeyi en ince ayrıntısına kadar anlatacaklarını söyleyen Karayılmaz, şunları kaydetti: “Günümüzde özellikle gençler arasında artan madde kullanımı çağın önemli halk sağlığı sorunu olarak yaşamlarımıza nüfuz etmektedir. Birleşmiş Milletler raporuna göre dünya genelinde 243 milyon kişi uyuşturucu kullanmakta ve dünya nüfusunun %5’i uyuşturucu bağımlılarından oluşmaktadır. Madde bağımlılığında birçok etken olsa da, en önemli faktörlerden biri aile temelli sorunlardır. Ailedeki eksikliklerden bazıları olan; ebeveyn yokluğu, aşırı pasif anneler, ebeveynin çocuğuna yakınlık eksikliği, çocukların ebeveynlerinden özellikle de babalarından sevgi ve destek konusunda yetersizlik hissetmesi gibi faktörler çocukları madde bağımlılığına yakınlaştırmaktadır. Bu faktörlerden yola çıkarak tasarladığımız eğitimler kapsamında Yalova Gençlik Merkezi ve Yalova Halk Sağlığı iş birliği ile Yalova köylerinde yaşayan ebeveynlere Halk Sağlığında görevli uzmanlar tarafından madde bağımlılığı hakkında bilinçlendirme eğitimleri düzenlemekteyiz. Aile ve madde bağımlısı ergen gerektiğinde hangi toplumsal hizmet ve kaynaklardan yararlanabilir gibi soruların yanıtları üzerinde durulmaktadır. Proje ile tüm Yalova köylerinde daha bilinçli, çocuğunun farkında olan ve madde bağımlılığını engelleyici kültürel-sportif faaliyetler konusunda Gençlik Spor Bakanlığının hangi hizmetlerinden nasıl yararlanabileceği konusunda bilgili ebeveynlerin artması planlanmaktadır.”

Editör: TE Bilişim