Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün Çiftlikköy Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiği etkinlikle Çiftlikköy sahilinde deniz ve kumsal temizliği etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, sahil ve deniz temizliği çalışmasının çevre korumacılık için bir bilinç oluşturmak amacıyla gerçekleştirildiğini ifade ederek, çalışmalara katılan herkese teşekkür etti.

Yalova Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün 1-8 Haziran Dünya Çevre Haftası etkinlikleri programı kapsamında yapılan etkinlikte Kocaeli Üniversitesi Su Altı Topluluğu (KOUSAT) dalış ekibi Çiftlikköy sahilinde tüplü dalış yaptı. KOÜSAT ekibi, sahilden denize girerek yaptıkları tüplü dalışla deniz dibindeki atık malzemeleri topladı.

Çiftlikköy sahilinde ise Gaziabdurrahman İlk ve Ortaokulu İzci Ekibi, kumsal temizliği gerçekleştirdi. Minik izciler Başkan Silpagar’la da tanışarak birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Silpagar, Dünya Çevre Haftası’nda Çiftlikköy ilçesinde de etkinlikler yapılmasından dolayı mutlu olduğunu ifade ederken denizi ve sahiliyle gözde olan Çiftlikköy’ün bu güzelliğinin korunmasının vatandaşların da bilinçli davranmasıyla mümkün olabileceğini belirtti. 

Editör: TE Bilişim