Yaz aylarında nüfusu 200 binlere fırlayan Çınarcık ilçesinde buna bağlı olarak da bir trafik yoğunluğu yaşanıyor. Vali Akı Caddesine paralel olarak Kocadere ve Teşvikiye yönüne uzanan Poyraz Caddesi ise ilçenin özellikle yaz aylarında trafik yoğunluğunu taşıyan ana arteri konumunda. Dar oluşu nedeniyle istenen performansı sağlayamayan caddenin daha verimli bir hale getirilmesini amaçlayan Çınarcık Belediyesi caddede yol genişletme çalışmasına başladı. Halen 6 metre genişliğe sahip olan cadde 20 metreye genişletiliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan, "Çınarcık ilçemizin en önemli caddelerinden birisi olan Poyraz Caddesinin genişlemesi ilçedeki trafik yoğunluğunun da azalmasını sağlayacak. Yaz aylarında Vali Akı Caddesinin trafiğe kapanması bütün trafiğin bu cadde üzerinde yoğunlaşmasına neden oluyor. Ancak dar olan cadde gerekli performansı veremiyor. Bizde buradan hareketle yol genişletme çalışması başlattı. Kısa sürede tamamlamayı hedeflediğimiz çalışmalarla ilçedeki trafik yoğunluğunun azalmasını hedefliyoruz" dedi.

Yol genişletme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte cadde üzerindeki enerji nakil hatları da deplase edilecek ve yol asfaltlanarak trafiğe açılacak.

Editör: TE Bilişim