İki yıldır çini sanatıyla uğraşan emekli öğretmen Ahmet Erdoğan Hatipoğlu ve ortağı Nihat Er tarafından hizmete açılan Yalova Sanat Evi’nde çini malzemesi bulmakta zorlanan Yalovalı kursiyerler malzemelerini bundan böyle Yalova’dan temin edebilecek.

Yalova Halk Eğitim Merkezi’nde iki yıldır çini kurslarına katıldığını belirten Hatipoğlu, “Kurslara devam ederken gördük ki çini kursiyerleri malzeme temininde zorluk çekiyor. Kursiyerler çini malzemelerini İznik’ten karşılamak zorunda kalıyorlardı. Biz de bu eksikliği görerek böyle bir yer açmak istedik. İznik’te satılan çini malzemeleri de Kütahya’dan geliyor, onlar da fiyat farkıyla satıyorlar. Biz de Kütahya’ya giderek çini malzemeleri konusunda araştırma yaptık. Çini için gerekli malzemeleri Kütahya’dan getirerek burasını açtık” şeklinde bilgi verdi.

Hatipoğlu, Yalova Sanat Evi ile çini kursiyerlerinin haftanın belirli günlerinde bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunabilecekleri gibi sanatlarını da icra edebileceklerini söyledi.

Zamanını değerlendirmek için çini kurslarına yazıldığını ve bu işten büyük keyif aldığını belirten Hatipoğlu, “Hobimiz açtığımız bu sanat evi ile gelire dönüştü. Yalova’da çini kurslarına ilgi büyük, bu konuda iyi bir potansiyel var. Yalova merkez ve dört ilçede çini kursları var. Buna karşın çini malzemelerinin bulunabileceği bir yer yoktu. Ayrıca çinilerin boyanmasının ardından fırınlanması da büyük sorun oluşturuyordu. Kursiyerler yaptıkları çalışmaları fırınlanması için İznik’e gitmek zorunda kalıyorlardı. Fırınlama işini de düşünerek makine aldık. Üç büyük şehrin ortasında Yalova’nın çini konusunda da söz sahibi olacağına inanıyoruz, böyle bir potansiyel var burada” diye konuştu.

İki yıl önce başladıkları çini işlemeciliğinin kendisinde büyük bir hobiye dönüştüğünün altını çizen 70 yaşındaki emekli öğretmen Hatipoğlu, öğrenmenin ve öğretmenin yaşının olmadığını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim