Türkiye Emekliler Derneği Yalova Şube Başkanı Lütfiye Çolak, emekli aylıklarındaki maaş uçurumunun emeklilerin en önemli sorunu olduğunu belirterek, “Emekliler olarak en kısa zamanda çıkartılacak olan yasa ile birlikte, maaş adaletsizliğinin düzeltilmesi ve emeklilere de promosyon hakkı verilmesini talep ediyoruz “ diye konuştu.

Emeklilerin büyük çoğunluğunun açlık sınırının altında yaşadığını belirten Çolak, “Derneğimiz Yalova şubesinin iki binin üzerinde üyesi bulunuyor. Derneğimiz eskiden sadece işçi emeklilerini kapsarken, bugün Türkiye Emekliler Derneği çatısı altında birleşerek tüm emeklileri kapsar hale geldi. Yalova’da üye sayımızda artış var.Üyelerimizin çoğunluğu da işçi emeklisi ” diye konuştu.

Emeklilerin sorunlarını her platformda, bakanlara yetkili kişilere ileterek, çözüm aramaktan asla  vazgeçmeyeceklerini  belirten Çolak, “Bazen  emeklilerimiz şubemize gelip sıkıntılarını bizimle paylaşıp, bizlerden taleplerini dile getiriyorlar, onların durumuna bizler de çok üzülüyoruz.  Emeklilerimiz gerçekten çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürme kavgası veriyorlar. Özellikle Bağ-Kur emeklilerimiz gerçekten çok düşük maaşlar alıyorlar. Bir de kira vermek zorunda olan emeklilerimiz var ki, en zor durumda olan da onlar… Çoğu pazardan alışveriş edecek, meyve sebze alacak durumda bile değil…” diye konuştu.

Emeklilere Ocak 2014’te verilen %3.2’lik zam oranının ihtiyacı karşılamaktan uzak olduğunu belirten Çolak, “Ocak ayında emeklilerimize 20-25 Lira civarında ortalama zam geldi. Bunlar çok komik rakamlar. Her şeye sürekli zam geliyor. Emeklilerimiz kışın doğru düzgün doğalgaz bile yakamadılar. Çoğu  borç içerisinde” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim