29 Nisan Yaylalar Bahar Etkinliği için Yalova merkezinde bir araya gelen gruplar, araçla yaylalar bölgesine ulaştı. Burada rotayı bölgeyi avucunun içi gibi bilen usta rehber Fahrettin Yurtbay öncülüğünde ve Kani Yaşar’ın artçılığında Delmece Yaylası’na çeviren grup, bahar mevsiminde en güzel görüntüleri veren doğada keyifli saatler geçirdi. Aldere Yaylası’na geçen, Dipsiz Gölün güzelliklerinin tadını çıkaran gezginler, Karlık Yaylası’nı da fethetti.

Gezgincileri doğal güzellikleri ile büyüleyen Yaylalar Turu parkuru, Yeşil-Mavi Yol atlasında şu bilgilerle tanımlanıyor : “Teşvikiye beldesine 10 km uzaklıkta Erikli Yaylasında, Çınarcık Kent Ormanından 2,5 km mesafe ve 530 metre rakımda bulunan Büyük Dipsiz Göl ve bu gölden 1,5 km mesafede 570 metre rakımda Küçük Dipsiz Göl’ün hayal alemine daldıran mistik görünümüyle büyülenirsiniz.

Kestane, karaağaç, ıhlamur, erik ve elma ağaçları ile bezenmiş bu yaylalarda kamp yapabilir, Teşvikiye deresi üzerinde bulunan ve toplam altmış metreyi bulan İkiz Şelalelerindoyumsuz güzelliğinde kaybolursunuz. Bu arada Esenköy’e 8 km mesafedeki Karlık Yaylasını da ziyaret edebilirsiniz. Dağları ile, ormanı ile, şelale ve gülleri ile, hatta hayvan ve kuş türleri ile (ayı, tilki, sincap, kertenkele, çakal, porsuk, kirpi, tavşan, kaplumbağa, üveyik, tahtalı güvercin, bıldırcın, çil, karatavuk, sığırcık, sakarmeke, çulluk, atmaca, keklik v.b.), denizi ile alternatif turizmin önemli bir merkezinin Yalova olduğunu görürsünüz.”  

 

Editör: TE Bilişim