Demokratik katılım, şeffaflık değerleri doğrultusunda başta gençler olmak üzere sivil toplumun her kesiminden halklar arasında işbirliği ve dayanışmayı arttırmak amacı ile kurulan Dernek , doğa sevgisi ile bütünleştirici faaliyetler çerçevesinde; çevre bilincine katkı sunmak üzere, Bursa’nın İnegöl ilçesi Hayriye Köyü’ne kültür gezisi ve doğa yürüyüşü düzenledi.

Dernek yönetim kurulu üyesi Ahmet Yiğit tarafından düzenlenen etkinlikte; Hayriye Köyü Muhtarı Basri Yıldırım ve Hayriye Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi İlhami İlhan’ın ev ev sahipliği yaptı. Dernek yürüyüşçülerine, İnegöl Zihinsel Engelliler ve Bakıma Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Yusuf Tetik nezaretinde derneğe üye olan zihinsel engelli çocuklar ve dernek üyeleri de katıldı.

Hayriye köyünü gezen grup, daha sonra köyü çevresinde doğa yürüyüş yaptı. Hayriye Köyü’nde bulunan ve turizme açılması planlanan şelaleye yürüyüş yapan grup, burada Hayriye Köyü Muhtarlığı tarafından ikram edilen meşhur İnegöl Köftelerini yediler. Köy kahvehanesinde sohbet eden ve çaylarını için grup daha sonra Oylat mağarasını gezerek güzel bir gün geçirdiler.

Doğa sevgisine ve çevre bilincine dikkat çekmek amacı ile gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren Dernek Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Yiğit, “Özellikle Zihinsel Engelliler ve Bakıma Muhtaç Çocukları Koruma Derneği üyeleri çocukların doğayla baş başa olmaları ve yeni insanlarla tanışmaları, grup üyelerimizin onlarla ilgilenmesi çocukları çok mutlu etmiştir. Derneğimizin hedeflerinden olan engelli kardeşlerimizi doğayla buluşturmak ve onlarında engelsiz vatandaşlarımızın faydalandıkları her türlü olanaktan yararlanmaları için etkinlikler açılacak ve çeşitli projeler sunulacaktır. Dünya Ekolojik Yaşamı Sürdürme Derneğinin web sitesi dekoder.org.tr olarak açılmış olup, Temiz Bir Dünya ve bilinçli bir nesil yetiştirmek için, tüm vatandaşlarımız web sitemizi inceleyerek Dernek Tüzüğümüzün belirtilen faaliyetlerimize resmi üye olarak veya gönüllü üye olarak katkı sağlayabilirler. Hafta sonlarını doğa yürüyüşü veya kültürel gezilere katılarak geçirmek isteyenler facebook’ ta bulunan Yalova Ekolojik Yaşam ve Doğa Sporları grup sayfasından etkinlikleri takip edebilir ve etkinliklere katılabilirler” dedi.

Editör: TE Bilişim