Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencileri ve BİVED üyesi engellilerin katılımı ile gerçekleşen toplantıda 10 gencin 10 engelli ile haftada 1-2 saat buluşmasının sağlanması kararlaştırıldı.

Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü  öğrencisi 9 gencinde bulunduğu komitede gençlik merkezi adına yer alan Gençlik Hizmetleri Müdürü Osman Gül  BİVED öncülüğünde Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ve Yalova Belediyesi'nin katkılarıyla aylardır titizlikle hazırlanan bu projenin farkındalık açısından bir devrim niteliği taşıdığını söyledi.  Başlangıç olarak şu an  10 gencimizle 10 engelli bireyin haftada 1 kez 2 saat buluşmalarını sağlayarak hem gençlerimizin engellilerin sorunlarını ve sıkıntılarını anlaması ve daha duyarlı olmalarının sağlanacağını dile getiren Gül, "Bu projenin sadece başlangıç ayağıdır. Şu an bu pilot projenin sosyal hizmetler bölümü öğrencileri için bir saha çalışması olması bakımından da çok yararlı olacağına inanıyorum. İleriki dönemde projemizi tüm Yalova geneline yaymak hatta lise ve orta dereceli okulları da projeye dahil etmek suretiyle farkındalığı eğitimdeki tüm yaş gruplarına yaymak nihai hedefi konusunda Biz De Varız Engelliler Derneği Başkanı Ergül Dağcı ile hem fikiriz" dedi.

BİVED Başkanı Ergül Dağcı ise yaptığı açıklamada, " engelli bireylerin gerek ailelerin aşırı korumacı tavrından, gerek toplumsal önyargılardan ve gerekse fiziki engellerden dolayı çoğu zaman toplumdan soyutlanmış bir yaşam sürdürmek zorunda kalıyorlar. Onedenle de topluma yeterince adapte olamıyorlar. Yarının yetişkinleri olacak gençlerimizin bu nedenlerden dolayı engellileri net olarak tanıma şansı olmuyor. Sonuçta da gelecekte de engellilerin sorunlarının çözümünde bir ilerleme kaydedilememe riski doğuyor. Bu proje ile hem engelliler topluma karışma imkanı bulacak hem de gençlerimiz engellilerimizi bir nebzede olsa anlayabilecek" diye konuştu.

6 ay sürecek proje sonrasında projede yer alan gençlere birer sertifika verilecek.

 

Editör: TE Bilişim