10-16 Mayıs Engelliler Haftasında engelliler güzel bir projeye imza attı. Engelliler hazırladıkları kedi evlerini şehrin değişik yerlerine yerleştirdiler.10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği'ndeki engelliler ilkokul öğrencileri ile birlikte tek tek kedi evleri hazırlayarak kendi elleriyle boyayıp kullanılır hale getirdi.
Engelliler haftasında farkındalık oluşturmak adına Yalova'da bir proje hayata geçiren engelliler kedi evlerini hazırladıktan sonra Yalova sahilinde TEMA üyeleriyle beraber önce sahil temizliği yaptı daha sonra da hazırladıkları kedi evlerini sahilin belirli noktalarına yerleştirdi.
Hayatı paylaşmak için engel olmadığını gösterebilmek adına düzenlenen organizasyon hakkında Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı 'da bir açıklama yaptı. Başkan Dondurmacı, "Derneğimiz olarak bir farkındalık oluşturmak istedik. Özel çocuklarımızın çevreye ve hayvanlara olan ilgisini çekmek için kedi evleri yaparak Yalova sahilinde farkındalık oluşturmayı amaçladık. Önce çöp toplama çalışması yapıyoruz. Kedi evlerimizin boyama işlemlerini daha önce hazırladık. Çocuklarımız kendileri boyayarak tek tek isimlerini üzerlerine yazdılar." dedi.

 

Editör: TE Bilişim