Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneğine hibe olarak teslim edilen 80 araçla Yalovalı engellilerin yüzünün güleceğini ve Yalova sokaklarında artık daha rahat gezebileceklerini belirten Dernek Başkanı Murat Arslanhan, “ Akülü araç dağıtımı Yalova’nın gördüğü en büyük dağıtım programı olacak. Araçların dağıtımını 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası’nda düzenlenecek olan törenle yapmayı düşünüyoruz. Şimdiden tüm engellilerimize hayırlı olsun” dedi.

Hibe edilen scooter tipi akülü araçların ikinci el olduğunu ancak çok az kullanıldığını belirten Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Murat Arslanhan, araçların piyasa değerinin 400 bin Lirayı bulduğunu söyledi. Engellilerin Yalova’da rahatlıkla dolaşmalarına olanak sağlayacak olan akülü araçlar 25 km hız yapabiliyor ve isteğe göre hızı da ayarlanabiliyor.

Bu duyarlılık herkese örnek olsun…

Hollanda’da yaşayan gurbetçi Metin Turgut Demirci tarafından kendi imkanlarıyla temin edilip Yalova’ya getirilerek Yeni Yaşam Engelliler Derneği’ne teslim edilen akülü araçlar, Yalova halkına da örnek bir dayanışma örneği oluşturuyor. Dernek Başkanı Arslanhan, “Kendisi de teslim törenine katılmayı çok arzu ediyor, inşallah aramızda olacak. Kendisine tüm engellilerimiz adına bu örnek duyarlılığı için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Akülü araçlarla engellilerin kullanımına uygun hale getirilen Yalova caddelerinde rahatlıkla gezme imkanı bulmalarının da kendilerini ayrıca mutlu ettiğini belirten Dernek Başkanı Arslanhan, dağıtım süreciyle ilgili şu bilgilendirmede bulundu: “Biz dernek bünyesinde bir komisyon kurduk. Kurduğumuz komisyon aracılığıyla engellilerimize dağıtım gerçekleştireceğiz. Yalova’da engelli olan ve bu araçlardan almak isteyenlerin komisyon raporlarını inceleyeceğiz. Araçları kullanıp kullanamayacaklarını bakılacak, o komisyon aracılığıyla dağıtımları gerçekleştireceğiz. Ama ihtiyacı olan herkesin derneğimize müracaat etmesini istiyoruz. Yalova Belediyesi hizmet politikasında yolları genişletme otopark yasağıyla bu araçlara gün doğacak. Ayrıca bu araçların gelmesinde Vefa Salman’ın da desteği var, ona da teşekkür ediyoruz ödül törenine o da katılacak.Ayrıca bu araçların derneğimize Hollanda’dan ulaştırılmasını sağlayan nakliye firması yetkilisi Özlem Önderoğlu’na da dernek adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim