Yalova Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından ilde görev yapan Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Elemanları ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde görev yapan sağlık personeline “Evlilik Öncesi Danışmanlık ” eğitimi verildi.
Yalova Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ildeki sağlık personelinin eğitimlerine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda ildeki Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Elemanları ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde görev yapan sağlık personeline “Evlilik Öncesi Danışmanlık ” eğitimi verildi. Bulaşıcı Olmayan Programlar, Hastalıklar ve Kanser Şubesinde görev yapan Üsem eğitimcisi Gamze Turan tarafından verilen eğitimde, " Aile sağlıklı ve sağlam temeller üzerine kurulursa, toplum da o kadar sağlam ve sağlıklı olacağı için eğitimleri çok önemsiyoruz. Eğitimlere katılıp sertifika alan arkadaşlarımız, evlenmek için sağlık raporu alma amacıyla başvuran çiftlere, güvenli annelik, bulaşıcı hastalıklar, genetik geçişli hastalıklar ve gebeliği önleyici yöntemler gibi konularda eğitim veriyor. Bu eğitimler çok önemli, çünkü toplumun geleceğini belirliyor" dedi.
Eğitimde sağlıklı aile yapısı, üreme sağlığı, gebeliği önleyici yöntemler, bulaşıcı hastalıklar, akraba evliliği ve kalıtsal kan hastalıkları hakkında danışmanlık konularını içeren bilgiler aktarıldı. Eğitimin sona ermesinden sonra sağlık personeline sertifikaları verildi. Yalova Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. İbrahim Dedecan'ın katılımı ile gerçekleşen törende sağlık personeline teşekkür eden Dedecan eğitimden edindikleri bilgileri vatandaşlara aktarmalarını istedi. 

 

 

Editör: TE Bilişim