Projeyi desteklediklerini ve kendi imkanları çerçevesinde destek olmaya çalıştığını belirten fırın işletmecileri ve personelleri konuyla ilgili yapmış oldukları açıklamalarda şu ifadelerde bulundular;

Murat Tosun-Yıldız Ekmek Fırını Personeli: “Vatandaş memnun. Projeye ilgi gösteriliyor. Bazı müşterilerimiz her gün askıda ekmeğe destek oluyor bazı müşterilerimiz farklı zamanlarda destek oluyor. Ama genel olarak ekmek birikmesi sağlanıyor. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza ekmeğini sayaçtan düşüyoruz. Sırf kampanyaya destek olmak için toplu olarak destek olan müşterilerimiz oluyor. Örneğin bir seferde 10 liralık ekmeği toplu yazdıranlar var”

Cihan Yıldız-Yalova Ekmek Fırını: “Askıda ekmek projesi güzel bir uygulama. Halkımızdan uygulamaya talep var. İçinde bulunduğumuz günlerde biraz azalma var ancak. Bizde projeye işletme olarak destek veriyoruz. Askıdaki rakamdan daha fazla ekmek dağıtıyoruz”

Öğrencilerden De Kampanyadan Yararlanıyor

Efsane Fırın işletmecilerinden Zeynep Yıldız, projeye her kesimden ilgi olduğunu ihtiyacı olan öğrencilerin de askıda ekmek projesiyle ekmek aldığını ifade etti. Projeyle ilgili bilgi veren Yıldız; “Projeyi eskiden beri destekliyoruz. Belediyemiz başlatmadan önce de askıda ekmeği uyguluyorduk. Yapılan çalışmadan memnun kaldığımız için Yalova Belediyesi tarafından dağıtılan sayacı da kendi sayacımızın yanına koyduk ve birlikte güncelliyoruz. Savaş sebebiyle ülkesinden ayrılmak zorunda kalan ve zor imkanlarla geçinen Suriyeli vatandaşlar ve öğrenciler askıda ekmekten faydalanıyor. Günlük ortalama 60-70 ekmek askıda ekmek ile birikiyor. İhtiyacı olan herkesin faydalanması bizi memnun ediyor” diye konuştu.

“Durumu Olan Müşterimizi Uyardık”

Toroslar Ekmek Fırını çalışanlarından Sinan Şimşek ise uygulamayı suistimal etmek isteyenlerin çıktığını ve bu kişileri uyardıklarını dile getirdi. Konuyla ilgili bilgi veren Şimşek; “Birkaç sefer ihtiyacı olmadan ekmek almaya çalışarak suiistimal etmek isteyenleri tespit ettik. Gözlemlerimizle ve önceden tanışıklığımızla maddi durumu iyi olan müşterilerimizi bu konuda uyardık ve kendi çözüm yollarımızı bularak ekmek ücretsiz ekmek almamalarını sağladık. Günlük ortalama 50 ekmek askıda ekmek ile birikiyor. İhtiyacı olanlar gelip ekmeğini alıyor. Biz de ihtiyacı olan kişilerin alması için çaba gösteriyoruz.” dedi.

 

Editör: TE Bilişim