Hayvan Hakları konusunda önemli çalışmalar yapan hayvan hakları savunucusu  Uğur Can Kalkan bu yıl da bir çok önemli projeyi hayata geçirmeye hazırlandıklarını dile getirdi. 
Hayvan haklarının en iyi şekilde uygulanması için bir çok etkinlik ve organizasyon düzenleyen Uğur Can Kalkan 2015 yılının bu anlamda oldukça aktif ve başarılı bir yıl olduğunu söyledi. 2016 yılında da önemli projeleri hayata geçirme hazırlığında olduklarının altını çizen Kalkan, "Hayvan Hakları sadece onları sevmekten ibaret değildir,onların yaşadığı ve yok sayıldığı gerçeğini görerek bu tür sorunlara nasıl çözüm bulurum? sorusunu sorarak kazanılır. Bizler yaptığımız onlarca proje ve çalışmada yalnızca hayvanları değil yaşayan tüm canlıları kapsayacak çalışmalarda yer aldık ve almaya da devam edeceğiz. Kızılay ile kan bağış kampanyası, ağaç dikim etkinlikleri, kültürel faaliyetler, köy okullarına yardım ve elbette hayvan hakları savunuculuğu merkezinde pek çok projeyi hayata geçirdik" dedi. Kalkan, yerelde bilinç oluşturmak için yol kat ettiklerini ve buna devam edecekleri mesajını verdi.
Kalkan bu yıl da bir çok projeye imza atmaya hazırlandıklarının altını çizerek, "Bu dönemde yerel ve ulusal yayın yapan gerek televizyon kanalları gerekse radyolarda hem hayvan haklarını hem de yaptığımız çalışmaları aktardık.Hayvanlar için rutin olarak besleme çalışmaları gerçekleştiriyoruz.Aktif olarak verdiğimiz dilekçeler ile gördüğümüz sorunları yetkili mercilere bildiriyoruz.Yeni dönemde hem çocuklara bu bilinci kazandırabilmek hem de velilere bu hareketi açıklamak için Milli Eğitim Müdürlüğü ile proje hazırlığı içindeyiz,yeni döneme yetiştireceğiz.Trafikte hayvanlara karşı yapılan kaza ve ardından gelen tepkisizce yoluna devam etme hareketi için de gerekli levha ve uyarı yazılarının hazırlanması ve ilgili yerlere asılması için de çalışıyoruz.Ayrıca zehir satışı vb. hayvan öldürmede kullanılan maddelerin kontrolü için de çalışmalara başlayacağız" diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim