Engeli sporla aşmanın ve başarmanın önünde hiçbir engel olmadığını gösteren başarılı sporcu Yeni Yaşam Engelliler Derneği’nde düzenlenen törende dernek yöneticileri, engelli aileleri, arkadaşları ve antrenörü A.Nazım Küçükbayraktar ile sevincini paylaştı. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Yalova’da 27 sporcu ile çalışmalarını sürdüren antrenör   Küçükbayraktar, boccia sporunun 1985 yılından itibaren İtalya ve Fransa’da eğlence amaçlı bir spor olarak başladığını söyledi. Yalova’da bu yıl ilk kez düzenlenen Boccia BC-3 kategorisinde gümüş madalya alan engelli sporcu Sezer Karayanık’ın yanı sıra, diğer bir engelli sporcu Mustafa Dal da yarışmaya katıldı.

Boccia sporu hakkında bilgi veren antrenör  Küçükbayraktar, “Bizim yarışmaya katıldığımız kategori, el ve ayaklarını kullanamayan rampalı grupların katıldığı bir kategoridir. Bu kategoride federasyon ilk kez bir şampiyona düzenledi. Daha önce BC-1 kategorisinde düzenlenmişti. Boccia sporunun ilk organizasyonu mayıs ayında Kocaeli’nde düzenlenmişti. Yalova’da 27 sporcu ile başladık. Bedensel, spastik, kas hastaları, özel sporcuları olarak dört gruba ayrılıyor. Bu sporu yapmak isteyen ama su spordan haberi olmayan tüm engellilerimizi bekliyoruz” dedi.

Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Murat Arslanhan da “Hocamıza, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğüne, Halk Eğitim Müdürlüğümüze, Yalova Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Engellide ferdi sporların önünü açacağız. Tenis, judo, bilek güreşinde çalışmalar başladı. Engelliler içinde spor yapmayan kalmasın. Engellilerin spor yapmaları çok önemli, profesyonel olmayanların da spor yapmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim