Yalova Yetimhanesi'nin iç donanımlarının eksik olduğunu söyleyen Dr. Kan, "Yalova'dan başlayıp Etiyopya, yani Habeşistan'ın başkenti Addissababa'da devam edin yolculuğumuz Etiyopya'nın farklı bölgelerinde 4 gün boyunca yaptığımız Ramazan çalışmalarıyla sürdü. İlk gün özellikle İHH'nın yaptırdığı yapıları ziyaret imkanı bulduk. Bu kapsamda Kofale bölgesinde finansmanını Yalova İHH'nın karşılaştığı 100 kişilik Yalova Yetimhanesi'ni ziyaret ettik. İnşaat bölümü tamamen biten yapının tefrişat bölümü ise eksik durumda. Burada yetkililerinden aldığımız bilgiye göre bir buçuk ay sonra bu yurda yerleşecek olan kızların seçimi için çalışmalar başlamış. Ama bu bir buçuk ay içinde öncelikle tefrişat işinin çözülmesi gerekiyor" diye konuştu.

Bölgede yaşayan Müslümanların, ekiplerini görünce mutluluk gözyaşı döktüklerini söyleyen Dr. Kan, "İki bölgede ise kumanya dağıtımı yaptık. Bir tanesi Awasa bölgesinde 40 yetim ailenin olduğu bir dağıtımdı. Diğeri de Şaşamenni bölgesinde Siraro şehrinde 550 yetim ailesine yaptığımız kumanya dağıtımıydı.  Her iki dağıtımda da partner kuruluşumuzla birlikte oldukça iyi bir organizasyon gerçekleştirdik. Hz. Bilal'in memleketinde halkının sadece yüzde 35'inin Müslüman olduğu bu coğrafyada Ramazan bereketini Türkiye'den gelen kardeşleri ile yaşayan Etiyopyalılar, mutluluk gözyaşları döktüler. Bir diğer ziyaretimizi ise Oromia eyaletinin küçük bir şehrinde oldu. İsmi Dukan olan bu şehre binden fazla göçmen aile yerleştirilmiş ve çok zor şartlarda hükümet tarafından sadece barınma imkanı sağlanmış ancak burada gerçek anlamda su ve gıda sıkıntısı var" dedi.

Bölgedeki bazı Müslümanların hiçbir şey olmadan ağaçların altına yaşadığını dile getiren Dr. Kan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Üçüncü gün ise Türk Büyükelçiliği'ni ziyaret edip, Büyükelçi'den bilgiler aldık. Büyükelçimizin bize çok önemli paylaşımları oldu. Özellikle Jigjiga bölgesinde Hararge şehrinde 1,1 milyon insan göçmen durumunda. Bu insanlar 2 eyalet arasında yapılan çatışmalardan dolayı göçmen durumuna düşmüş ve zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyorlar. Özellikle 50 bin tanesi yiyecek içecek barınma vesaire hiçbir şeyin bir bölgede sadece ağaçların altında yaşıyor. Su kapları dahi olmadığı için hayvanların su içtiği göletlerden ancak su ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Birleşmiş Milletler, bu bölgeyi insani krizin en üst düzeyde olduğu ilk 3 bölge arasında gösteriyor.  Büyükelçimiz bize aynı zamanda, buraya acil müdahale edilmesi gerekli. Yardımseverlere bu bölgeyi anlatmanızı rica ediyorum diyerek çağrıda bulundu. Biz de Yalova'dan bu insanlar için yardım çağrısı yapıyoruz. Hz. Bilal'in torunlarına yardım etmenin tam zamanı."

Editör: TE Bilişim