Yalova Trafik Tescil ve Denetleme Müdürü Ersin Deniz, “Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanarak devam ettirilebilmesi amacıyla, ülkemizde her yıl Mayıs aynın ilk cumartesi günü ‘Karayolu, Trafik Güvenliği Günü’, bu günü takip eden hafta ise ‘Karayolu Trafik Haftası’ olarak değerlendirilmektedir. 2012 yılında, ‘Karayolu Trafik Güvenliği Günü’ 05 Mayıs, ‘Karayolu Trafik Haftası’ etkinlikleri ise takip eden hafta olan 07-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşmektedir. Ülkemizde her yıl binlerce vatandaşın ölümüne on binlerce vatandaşın yaralanmasına sebep olan trafik kazalarının azaltılabilmesi, toplumsal bilincin ve duyarlılığın arttırılabilmesi amacıyla; ilimizde Karayolu Trafik Haftası boyunca ilköğretim okullarında öğrencilere trafik eğitimi verilecek, sürücülere ve yayalara yönelik eğitici el broşürleri dağıtımı yapılacaktır. 10 Holiganbet Mayıs 2012 Perşembe günü saat 10.00’da Belediye Meclis Salonu’nda Karayolu Trafik Haftası Toplantısı ve Ödül Töreni düzenlenecektir.”diyerek Karayolu Trafik Haftası boyunca gerçekleşecek olan etkinliklere değindi.

Yalova Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan açıklamaya göre, trafik sorunu halen ülkemizde gündemin birinci sırasında yer aldığı, ülkemizde her yıl binlerce vatandaşın trafik canavarının kurbanı olduğu, binlercesi yaralanıp sakat kaldığı ve maddi kayıplar sonucu milli servet heba olduğu belirtiliyor. Yalova Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, “Dileğimiz, trafik sorununun katliam boyutlarına ulaştığı Ülkemizde her vatandaşımızın dikkatini trafik olgusuna çekebilmek ve trafik düzeni ile güvenliğinin sağlanarak devam ettirilebilmesi sağlamak amacıyla; Ülkemizde her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü ‘Karayolu Trafik Güvenliği Günü’, bu günü takip eden hafta ise ‘Karayolu Trafik Haftası’ olarak değerlendirilmektedir. 2012 yılında, ‘Karayolu Trafik Güvenliği Günü’ 05 Mayıs, ‘Karayolu Trafik Haftası’ etkinlikleri ise takip eden hafta olan 07-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. İlimizde de Yol kullanıcılarının (Sürücü, Yaya, Yolcu) trafik güvenliğine yönelik duyarlılıklarının arttırılmasında önemli bir araç olan Karayolu Trafik Haftası süresince özellikle eğitime yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. 10 Mayıs 2012 günü saat 10.00’da Belediye Başkanlığı Meclis salonunda yapılacak toplantıda İlk ve Orta dereceli okullarda yapılan Trafik Güvenliği konulu Resim, şiir ve Slogan dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Yılın Örnek sürücüleri ve trafik personellerine plaketleri verilecek ve konuyla ilgili kamu kurumları yetkililerince konuşmalar yapılacaktır.

Şehrin değişik yerlerine Trafik Güvenliğine dikkat çekilmesine yönelik hazırlanan pankartlar ve afişler asılacak, sürücüler ile yayalara el broşürler dağıtılacaktır.

Radyolarda söyleşi programları düzenlenecektir.

Hafta boyunca okullarda “Gezici Çocuk Trafik Eğitim Parkı” ile uygulamalı eğitimler verilecektir.

Trafik kazalarının azaltılmasında eğitimden, altyapıya, ilk ve acil yardımlardan,  denetime kadar uzanan hizmetler zincirinde Trafik Polisi sadece bir halkayı oluşturmaktadır. Trafik Polisi üstün feragat ve fedakârlıklarla görevini yerine getirmeye, diğer kurum ve kuruluşlarla duyarlılık ve koordinasyon içinde çalışmaya, Trafik sorununu Ülkemiz gündeminden çıkarılmasında üzerine düşen görevi yapmaya kararlıdır.

Bu çalışmada tüm kurum, kuruluş ve vatandaşlarımızın trafik görevlilerinin yanında yer alması halinde, İlimizde trafik sorunu ile daha kolay mücadele edilecektir.

24 saat esasına göre görev yapan personelimizin amacı Yalova’da huzurlu, güvenli bir yaşamak sağlamaktır. Bu bağlamda tüm sürücülerin Trafik kurullarına ve görevlilerinin yapmış oldukları uyarılara uymalarını, vatandaşlarımızın tanık oldukları kural ihlallerini “155 Polis” telefonlarımıza bildirmelerini bekliyoruz.” diye belirtildi.

 

Editör: TE Bilişim