Anadolu Topraklarındaki bin yıllık tarihin anlatıldığı tiyatrol oyunda, Tuğrul Bey’in Anadolu’nun kapısını aralamasıyla başlayıp, Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlığımızı ilan etmesiyle geçen süreci ele aldı. Mustafa Yılmaz’ın genel yönetmeliğinde, Yenilmez Sanat Merkezi ve Yalova Belediyesi Turna Çocuk Tiyatorsu oyuncuları tarafından sahnelenen oyun yaklaşık 3 saat sürdü. 

Yalova Belediye Raif Dinçkökö Kültür Merkezinde gerçekleşen oyunu çok sayıda Yalovalı takip etti. Osmanlı Türk tarihinin anlatıldığı oyunda sergilenen görsel şovlar halkın büyük beğenisini toplarken bin yıllık tarih boyunca kanlarıyla bu toprakları sulayan şehit ve gazilerimiz anıldı. Ordularının başında destenlar yazan liderler tek tek anlatıldı.

Oyun sonunda oyuncuları tebrik etmek üzere sahneye gelen Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal “18 Mart Şehitlerimizi anma günü dolayısıyla düzenlenen töreni yeterli bulmamıştım. Arkadaşlarımdan onlara yakışacak bir oyun hazırlamaları için talepte bulundum.

Kaşmir bu doğrultuda ortaya çıktı. Sayın Ahmet Yenilmez hocanın önderliğinde sahnelenen oyunla bin yıllık süreçte bizlerin bugüne gelmesi vesile olan Atalarımızı tek tek yad etme imkanı yakaladık. Bu oyun bugün sahnelenme sebebi ise şudur. Yine bugün Yalovalı Şehitlerimizin üzerinde isimleri yazılı olan Şehitler Anıtı’nın açılışını gerçekleştirdik. Akşamında da bu oyunun oynanmasının anlamlı olacağını düşündük. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim