Kaytazdere Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, renkli bir etkinliğe imza attı. Ak-Mis Elif Düğün Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, eşi Nuray Kangal ile birlikte ev sahipliği yaparken konuklar arasında; Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, eşi Sümeyra Kaya, CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, İl Genel Meclis Üyeleri Ali Çorbacı, Mustafa Tunalı, Altınova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Neşe Özay, CHP Merkez İlçe Başkanı Ertan Şener, CHP Altınova İlçe Başkanı Yener Yiğit, CHP Yalova İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Özbakır, CHP Kaytazdere Kadın Kolları Başkanı Şennur Sarper, Kaytazdere başta olmak üzere çevre belde ve ilçelerden kadınlar vardı.

‘Kadın hayatın can damarıdır’

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Kangal, “Üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşı kadınlarımızın bu özel gününü kutlamak üzere gerçekleştirdiğimiz programımıza hepiniz hoş geldiniz. Mücadele etmekten, kadın olarak mücadele etmekten gelir bu günün anlamı. Adam olmadan önce insan olabilmenin en temel unsurudur kadın. Çoğu zaman değil, her zaman her gözün nuru, hayatın can damarıdır.
İnsanlığın devamı için olmazsa olmazdır. En büyük dertlerin dertlisi, en büyük mutlulukların ardındaki kahramandır. Bildiğiniz gibi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır” dedi.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Ardından CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel ve Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya yaptıkları konuşmalarla kadınların özel gününü kutladı. Etkinlik, Kaytazdere Belediyesi’nin çeşitli alanlarda ‘Tülbent Bizden Oya Sizden’ adıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren isimlerin ödüllendirilmesiyle sürdü. İğne oyası kategorisinin 1.’si Ferdane Başaran, 2.’si Şule Güney, 3.’sü Asiye Çavuşoğlu, boncuk oyası kategorisinin 1.’si Semiha Gökbayrak, 2.’si Şengül Kenar, 3.’sü Seda Çakmaz, tığ oyası kategorisinde Şadiye Beşik, 2.’si Çiğdem Mutaf, 3.’sü Hediye Çağtay, firkete kategorisinin 1.’si Kadriye Çetin altınla ödüllendirildi. Jüri özel ödülleri Medine Özdemir ve Hatice Güney’e giderken, tasarım ödülü ise Mustafa Kemal Atatürk işlemeli iğne oyası ile Elanur Özdemir’in oldu.

Yılın Kadını Şehit Annesi Şafak’a

Programda yılın kadını da ilan edildi. Kaytazdere’de ikamet eden şehit annesi ve bedensel engelli bir evlada sahip olan Hatice Şafak’a ‘Yılın Kadını’ plaketi Başkan Ali Kangal ve eşi Nuray Kangal tarafından takdim edildi. Plaket takdimi sırasında duygusal anlar yaşandı. Oğlunu şehit verdikten sonra engelli oğlu için Kaytazdere’ye yerleştiğini söyleyen yılın kadını, herkesi duygulandırdı. Konuşmaların ardından eğlenceye geçildi. Faruk Ömer Özkan’ın’ın şefliğinde çalışmalarını sürdüren Yalova Musiki Cemiyeti’nin solisti Nilay Argun ve Birol ile Aydın ikilisi davetlilere adeta müzik ziyafeti verdi.

 

Editör: TE Bilişim