Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu tarafından ilk olarak Yalova'da hayata geçirilen, "Koçum Babam" Projesi Soma'da da hayata geçirildi. Burada konuşan Federasyon Başkanı Murat Arslanhan, "Artık engelli çocuğu olan babalara bir misyon yükleyeceğiz. Profesyonel değil amatör bir ruhla bir çalışma yapacağız. Bu konuda ulaşmak istediğimiz bir hedef var." dedi.
Arslanhan, federasyon tarafından ilk kez Yalova'da hayata geçirilen, "Koçum Babam" projesi ülkeye yayılıyor. Bu anlamda proje Soma'da da hayata geçirildi. Projenin tanıtımı ve startının verilişi töreninde söz alan Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan,
"Projenin tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılması için çalışıyoruz. Engelli çocuğu olan babaların çocukları için bir 'yaşam koçu' olmasını bekliyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, üniversiteler ve STK'lardan da bu proje için destek alacağız. Babalık misyonu bizde çok farklıdır. Babalar çocukların gözünde bir kahramandır. Onların güvendiği bir dağdır. Ne hikmetse toplumda artık baba ve aile ilişkisi yıpranmaya başladı. İlişkiler kopmaya başladı. Bu başlı başına incelenecek bir konu ama bizim projemizde engelli ve ailesi var. Bugüne kadar hep muhatabımız anne oldu. Annelerle konsere gittik, annelerle piknik yaptık. Hep yanımızda anneler vardı. Babalara 'Engelli çocuk babası olmak ve bunun zorlukları nelerdir?' diye soracağız."
"Babalara misyon yükleyeceğiz"
Arslanhan, babalara yaşam koçluğunu anlatacaklarını dile getirerek, "Artık engelli çocuğu olan babalara bir misyon yükleyeceğiz. Profesyonel değil amatör bir ruhla bir çalışma yapacağız. Bu konuda ulaşmak istediğimiz bir hedef var. Eğitimleri uzman psikiyatristler verecek. Eğitimle ilgili istihdamla ilgili toplantılarda da hep babaları çağıracağız. Engelli çocuğu olan babaların bir kat daha efor sarf etmesi gerekiyor. Onlarla ilgilenmesi gerekiyor." diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim