Çocukluk hayali olan hayvanat bahçesini Yalova'da kuran Bülent Gürçam, isimli vatandaşın hayvanat bahçesinde tavuk, hindi, kaz, ördek, sülün, bıldırcın, kanarya ve sultan papağını gibi hayvanlar bulunuyor. Koru Kanatlı Hayvan Çiftliği, Çınarcık’ın girişinde İpragaz İstasyonu’nun karşısında bulunuyor.
Koru Kanatlı Hayvan Çiftliği sahibi Bülent Gürçam, yaptığı açıklamada Iğdırlı olduğunu ve 1980 yılında çalışmak için Belçika'ya gittiğini söyledi. Belçika'nın başkenti Brüksel'de 35 yıl çalıştıktan sonra Türkiye'ye tekrar dönme kararı aldığını belirten Gürçam, "Daha sonra Yalova'nın Çınarcık ilçesine yerleştim. Çocukluktan hayvanlara merakım vardı. Güvercin ve diğer kanatlı hayvanlara. Neden olmasın diyerek burada böyle bir yer edindik. Burada her türlü kanatlı hayvan besliyoruz. Diğer insanlarla paylaşmaya başladım. İnsanlarında merakı çok büyüktü. Bunu görünce işi daha da büyüktük. Artık burası hayvanat bahçesi statüsü gibi oldu" diye konuştu.
Buraya gelen insanların görmedikleri hayvanları burada görebildiklerini ifada eden Gürçam, alana kurdukları Türkmen çadırında da gelenlerin çay içerken bir yandan da çocuklarının hayvanları beslediğini vurguladı. Hayvanat bahçesi hakkında da açıklamalarda bulunan Gürçam, şunları kaydetti: "Burada tahminen 35 çeşit kanatlı hayvanımız var. Genelliklede kanatlı hayvan var ve diğer hayvanlarla da karıştırmıyoruz. Adını da Koru Kanatlı Hayvan Parkı olarak düşündük. Burada her türlü cins tavuk, hindi, kaz, ördek, sülün, bıldırcın, kanarya, sultan papağını ve diğer kanatlı hayvanlar var. Yakında deve kuşu geliyor. Birkaç tane deve kuşumuz olacak. Yani istiyoruz ki burada her türlü kanatlı bulunsun. Buraya okullardan talebeler gelsin her türlü kanatlı hayvanları görsün. Onlar hakkında bilgiler alsınlar. Kafeslerin üstünde zaten bilgiler olacak. Her cins hayvanın bölümü olacak ve bilgiler olacak."
Çınarcık’ın girişinde İpragaz İstasyonu’nun karşısında bulunan Koru Kanatlı Hayvan Çiftliği’ne vatandaşın ilgili her gecen gün artıyor. Vatandaşlara ücretsiz olan parkta birbirinden değişik kanatlı hayvan mevcut. Çocuklarıyla buraya gelen vatandalar hem burada çayını içiyor ve yemeğini yiyor hem de hayvanları izliyor. Vatandaşlar böyle bir yeri Yalova’ya kazandırdığı için Bülent Gürçam’a teşekkür ediyorlar. Çok güzel bir çiftlik olduğunu ifade eden vatandaşlar, buraya sık sık geleceklerini kaydettiler.
Editör: TE Bilişim