Programda açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Yalova Şube Başkanı Mustafa ÖZEN :"Biz Anadolu Gençlik olarak, tüm Müslümanların kıblesi olan Kâbe’nin bulunduğu, şehirlerin anası Mekke şehrinin fethini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmanın önemine inanıyoruz.

Her gün, yeni güne yaralanan ya da öldürülen masum insanlara dair haberlerle uyandığımız bu dünyada yeni neslin fetih kavramının inancımızdaki yerini bilmeleri gerektiğini düşünüyoruz.

Aynı şekilde şehit kanlarıyla sulanmış ülkemizin gündemine ekranlarla, manşetlerle, haber postallarıyla sokulan yılbaşı eğlencesi adı altındaki kokuşmuşluğa da en güzel şekilde cevap vermek için burada olduğumuzun farkındayız." dedi.

Programda Anadolu Gençlik Derneği Yalova Üniversite Komisyonundan Yemenli Hamid Al-shargi kuran-ı kerim tilaveti yaptı. Yalova Üniversite Başkanı Yasir Aksoy'un Mekke'nin Fethi şiirini okumasından sonra  Anadolu Gençlik Derneği Yalova Ortaöğretim komisyonu tiyatro Kulübü tarafından hazırlanan"Dinidar Gençlik Tiyatro Oyunu" seyircilere eğlenceli dakikalar yaşattı

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Baş Danışmanı Cemal Yılmaz da Mekke'nin Fethi'nin Tarihi ve Günümüze Etkileri konulu bir sunum yaptı.
Editör: TE Bilişim