Yalovalı müteahhitlik Recep Aygün 2016 yılında geçirdiği mide küçültme ameliyatı sonrasında kendine gelemedi. Bilincini yitiren gencin babası Ercan Aygün ise bir an olsun oğlunun başından ayrılmıyor.
Yalova'da müteahhitlik yapan Recep Aygün (30), 16 Mayıs 2016 tarihinde Bursa'da özel bir hastanede mide küçültme ameliyatı oldu. Ameliyatın ardından aynı hastanede 3 gün kalmasına rağmen bilinci açılmayan Aygün, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada 5 ay yoğun bakım ünitesinde kalan Aygün'ün, daha sonra getirildiği Yalova Devlet Hastanesi'ne nakledildiği ve tedavisinin sürdüğü belirtildi. Aygün'ün ailesi, konuyla ilgili Haziran 2016'da Bursa'da savcılığa suç duyurusunda bulundu. Baba Ercan Aygün, gazetecilere yaptığı açıklamada, özel hastane için yasal süreci başlattıklarını ancak henüz bir ilerleme kaydedilemediğini ifade etti. Aygün, 9 aylık evli olan oğlunun, kiloları nedeniyle mide küçültme ameliyatı yaptırmak istediğini hatırlatarak, "Oğlum Bursa'da özel bir hastanede mide küçültme ameliyatına deyim yerindeyse, güle oynaya girdi. Ameliyatın yapıldığı 16 Mayıs 2016'dan bu yana sedyeden bir türlü kalkamadı. Bilinci kapalı olarak yarı bitkisel bir hayat sürüyor." diye konuştu.
Beş çocuğundan biri olan oğlunun, tekrar ayağa kalkabilmesi için elinden geleni yaptığını vurgulayan Aygün, şöyle devam etti, "Benim hastam 14 ay önce özel bir hastanede mide küçültme ameliyatına girdi. Çocuğumun bu şekilde olmasında ihmalleri var. Buna eminiz. Çocuğumun şifası için gerekli araştırmaları yapıyorum. Bugüne kadar 7 tane ülke dolaştım. En son Hindistan'a gittim. Ben yüce Türk adaletine güveniyorum. Varsa ihmalkarlıkları cezalarını çeksinler. Oğlum inşaat müteahhidiydi. Bütün şirketleri iflas safhasına geldi. Tek dileğimiz çocuğumuzun bir an önce eski sağlığına kavuşması."
Engin Aygün ise ameliyata girdiğinde 150 kilo olan kuzeninin, ameliyat esnasında yaşanan komplikasyon ve ihmallerden dolayı 14 aydır hala uyanamadığını savundu.

Editör: TE Bilişim