Mahallenin 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde yüksek bir oy oranı ile tekrar muhtarlığa seçilen muhtarı Kemal Kaya  ise artan nüfusa hizmet verebilmek için belediye işbirliği ile yoğun mesai harcıyor. Adeta kendisini mahalleye hizmet için adayan Muhtar Kaya, mahallenin resmi dairelerle ilgili sorunlarında da onlara danışmanlık yapıyor.

Mahallenin nüfusunun inşaatlaşmaya paralel olarak hızla arttığını belirten Muhtar Kaya, mesaj sistemi ile mahalleliyi bilgilendirerek interaktif bir yönetim anlayışı ile hizmet veriyor. Mahallenin nüfusunun bir yılda üç bin kişi artarak 2014 verilerine göre on bine dayandığını belirten Muhtar Kaya, “2 Yılda seçmen sayımız ise yüzde 50 artmıştır. Bu artışın sebebi Yalova’da bina için boş yer alan en çok bizde. İnşaat çalışmaları hızlı bir biçimde sürüyor.  2008 yılında TOKİ konutları bitince 2009’da kat artışı ile müteahhitlerin de ilgisi artttı. Bahçelievler   Mahallesi’nde hiç nüfus artmıyor, çünkü yeni arsa yok. Biz de ise boş  arsa çok, yapılaşma sürekli artıyor” dedi.

Nüfus artışı ve yeni bir mahalle olmaları nedeni ile ilk olarak mahallenin eğitim, sağlık, temizlik gibi birincil ihtiyaçlarını çözme konusunda çaba sarf ettiklerini belirten Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Kemal Kaya, “Okul sıkıntımız vardı, en çok mahalleliyi etkileyen, biliyorsunuz okulumuz yakında hizmete girecek. Bunun dışında sağlık konusunda da doktor eksiğimiz vardı. 2012’de burası mahalle oldu.Sağlık konusunda  sıkıntılarımız vardı. Tek doktor yetmiyordu, biz de girişimde bulunduk ve bu sene haziran ayında ikinci hekim geldi. Yönetmelikler dolayısı ile iki doktorun aynı yerde görev yapması gerektiği için muhtarlığın giriş katını onlara tahsis ettik. 1 Eylül tarihinden itibaren mahallemizde iki hekim görev yapıyor, bu da sağlık konusunda sıkıntı yaşayan mahallemizin sorununa çözüm getiriyor. Çünkü 3500 kişiye yönetmelik gereği bir doktor düşmesi gerekiyor, nüfusumuz on bin civarında.Bir hekim varken çok zorlanıyorduk. Onun dışında şehrimizde bulunan özel hastanelerden birisi mahallemizde bulunan Belediye tarafından ihale edilen Makine İkmal Parkında hastane yapacak.  Makine İkmal Parkının taşınmasının ardından burada çok güzel bir özel hastane de kazandırılmış olacak, bizim mahallemize de talebi arttıran unsurlardan birisi olacak” dedi.

Mahallenin sorunlarının çözümünde belediye ile işbirliği içerisinde hareket ettiklerini ve iletişim içerisinde çalıştıklarını belirten Muhtar Kaya, “Yerel yönetimle işbirliği içerisinde mahallemize hizmet ediyoruz. Mahallemizde  Umut Merkezleri  sayısı üçe çıkartıldı. Çözüm Merkezleri kuruldu. Şimdi belediye hizmetleri ile ilgili onlar yardımcı olacak. Mahallemizde açılacak kursları da mesaj sistemi ile mahalle sakinlerine bildiriyorum. Şu anda vatandaşlar bilgisi olduğu için kurslara da  yoğun bir talep var.  Çöp hizmetleri ile ilgili olarak da Belediyenin Temizlik İşleri Birimi mahallemizi ziyaret etmişti.Temizlik firması yenilenecekmiş, bize taleplerimizi sordular. Mahallemizde yerleri süpürmek için temizlik görevlisi yoktu. Haftada üç gün temizlik hizmeti veriliyordu. Süpürgeci denilen temizlik görevlisi yoktu. 30 Eylül’den sonra bu sayının dörde beşe çıkacağını söylediler. Sadece konteynırlardaki çöpü almak yetmiyor. Onun dışında çevreye yayılan çöpleri de temizlemek gerekiyor. Mahallemizde eski olup da yenilenmesi gereken kaldırım ve sokaklarla ilgili belediyeden aradılar ve taleplerimizi aldılar. Belediye birimleri ile koordineli olarak çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Muhtarlık olarak mahalle sakinleri ile interaktif bir hizmet anlayışını benimsediklerini belirten Muhtar Kaya, “Mahalleli ile iletişimimizde mesaj sistemi de işe yarıyor. Sadece bizim mahallemizde olan mesaj sistemi ile cenaze duyuruları, elektrik kesintilerini, belediye sosyal hizmetleri, kültürel hizmetleri, yeni açılan işyerlerini duyurarak mahalle sakinlerini bilgilendiriyoruz. Böylelikle interaktif  bir hizmet biçimini benimseyerek mahalle halkına hizmet sunuyoruz. Seçim zamanlarında da Yalova dışında olan mahalle sakinlerimize mesaj göndererek bilgilendirmede bulunuyoruz. Bu sistemle tatilini yarıda kesip oyunu gelen kullananlar oldu. Tatilde bile olsalar vatandaşlarımız mesaj sistemi sayesinde bilgi sahibi olabiliyorlar” dedi.

Mahallelinin birincil ihtiyaçlarının karşılanmasının ardından piknik alanları ve parklar gibi sosyal donatı alanları talebi olduğunu ve bu taleplerini de belediyeye ilettiklerini belirten Muhtar Kaya, “Mahallemizde sosyal donatı alanlarına da ihtiyaç var. Uygulama Oteli’nde dere kenarından TOKİ Konutlarına kadar olan alanda mahalle sakinlerimizin yürüyüş parkuru talebi var. Bu talebimizi de belediye başkanımıza ilettik. Yürüyüş parkurları yanında, piknik alanı, spor alanı. Şu anda dere ıslahı Kopuz Düğün Salonuna kadar geldi” diye konuştu.

Mahallenin sorunlarından birisinin de başı boş sokak köpekleri olduğunu belirten Muhtar Kaya, “Başıboş sokak hayvanları ile ilgili de mahallemizin sorunları var, ben de bir hayvan severim. Mahallede başı boş köpek çok, kenar mahalle olduğu için köylerden etraftan getirilip bırakılanlar oluyor. Özellikle hayvanlar çiftleşme zamanı saldırganlaşıp tehlike saçabiliyorlar ya da havlayarak çevreyi rahatsız edebiliyorlar. Belediyemizin timleri var, sokak köpeklerini ıslah için, onların çalışmasına ben de katıldım. Uyuşturucu iğne ile yakalama uygulaması kaldırılmış, artık yakalamak zor oluyor. Yakalanınca da aşısı yapılıp, küpesi takılıp, kısırlaştırılarak tekrar doğal yaşam alanına bırakılıyor. Belediyenin hayvan barınağının kapasitesinin arttırılması, ıslah edilmesi de gerekiyor” dedi.

Editör: TE Bilişim