Güney Kore’nin güneyindeki Gwangju kentine bağlı Jeju’dan yola çıkan bisiklet gezgini, 90 günlük Türkiye turuna İstanbul’dan başladı. İstanbul’un ardından Yalova’ya gelen Koreli Sunny’e kentin doğal ve tarihi mekanları ile Termal’i gezdiren PAB üyeleri, Türk misafirperverliğini gösterdi. PAB Yalova Dernek Başkanı Özlem Bayrı da Bo Sun Kwon’a PAB Yalova forması hediye ederek Türkiye turunda başarılar diledi.

90 Günde Türkiye’yi Gezecek

90 günde Türkiye'yi gezecek olan Sunny, seyahat izlenimlerini yazdığı kitapta dile getirecek. Gezilerinde çektiği videolarını ise üniversitede vereceği derslerde sunum yaparak kullanmak istiyor. Dünya gezginlerinin sık kullandığı Warmshower sistemi ile ülkemize gelen 26 yaşındaki bisikletçi, ülkesindeki Jeju Ulusal Üniversitesi’nde Coğrafya öğretmenliği okuyor. Çıktığı Avrupa turu ile ilgili hazırladığı videosuyla ülkesinde düzenlenen video yarışmasında birincilik elde eden Sunny, Türkiye gezisinden fotoğraf karelerini ise sosyal paylaşım sitesi facebook’ta bulunan bosun.kwon.1 adlı hesabından paylaşıyor. 

Yalova’da nelere şaşırdı?

Yalova’yla ilgili olarak en şaşırdığı şeylerden birisinin ücretsiz Wi-Fi hizmeti olduğunu söyleyen Bo Su Kwon, seyahatini paylaştığı facebook hesabından, “Burada içtiğim kırmızı Türk çayı ilgi çekici. Buradaki insanlar, aynı zamanda büyüleyici. Çok, çok samimi, birlikte fotoğraf çektirmeyi çok seviyorlar. Yalova’da bir bisiklet kulübünde geceyi geçirdim. Bana özel bir bisiklet forması hediye ettiler. Çok güzel bir şehir burası” diye yazdı.

Dünyayı gezerek yaşamak istiyor

Güney Koreli bisikletçinin Yalova’da tercümanlığını PAB Yönetim Kurulu’ndan Ömer El-Masri yaptı. El-Masri aracılığıyla yapılan röportajda, pek çok Avrupa ülkesini gezdiğini ve Türkiye’ye 90 günlüğüne geldiğini belirten Sunny, Türkiye izlenimlerini bir kitaba dökmeyi planlıyor. Sunny, “Benim rüyam dünyayı gezmek ve gazeteci olmak. Aynı zamanda yaşadığım tecrübeleri kitaba döktükten sonra bunları üniversitede ders vererek paylaşmayı umuyorum. Böylece hem seyahat ederek, bunlarla kitap yazarak ders vermeyi ve hayatını bu şekilde geçirmeyi planlıyorum” diye konuştu.

PAB Yalova forması Güney Kore’ye gidecek

Türkiye’ye gelmesinde Türk arkadaşlarının etkili olduğunu belirten Sunny, “Facebook’ta tanıştığım Türk arkadaşlarımın Türkiye’ye gelmem için çağrıları oldu. Ben de bu çağrılara cevap vererek ülkenizi gezmek istedim. Özellikle Nevşehir Kapadokya’daki peribacalarını görmeyi ve balonla bölgeyi gezmeyi çok istiyorum. Nevşehir de yolumun üzerinde. Güney Kore’den uçakla İstanbul’a geldim. Önce İzmit, şimdi de Yalova. Bundan sonra Bursa’ya gideceğim. Sonrasında Ege ve Akdeniz kıyılarını gezerek 3 ay içinde. Antalya, Gaziantep, Mardin’den geçmeyi ve İstanbul’a dönmeyi planlıyorum. Aynı zamanda İnstagram üzerinde katılımcı bir sevgi yayma kampanyası düzenliyorum” diye konuştu. PAB Yalova üyeleriyle birlikte Yalova’yı gezen Sunny, anı olarak kendisine hediye edilen PAB Yalova formasıyla ve güzel izlenimlerle kentten ayrıldı.

 

Editör: TE Bilişim