Bu yaz hemen hemen her hafta farklı bir güzergaha pedal çeviren PAB Yalova Grubu, bu turunda ise Kadıköy’e yol aldı. Cumhuriyet Meydanı’nda saat 19.00’da bir araya gelen Perşembe bisikletçileri, Fatih Caddesi ve Toki Yolu güzergahını izleyerek Kadıköy’e yöneldi. Kani Yaşar ve Murat Arman öncülüğündeki grup, Kadıköy’e gidiş dönüşte yaklaşık 20-25 km’lik bir mesafe katetti. Aynı yoldan geri dönen bisikletçiler, haftaya bir başka gezide buluşmak üzere sözleşti.

Sloganları: “Tüm Türkiye Perşembe Akşamları Bisiklete Binsin”

Türkiye’de ilk olarak İzmir’de Muhlis Dilmaç tarafından başlatılan, daha sonra tüm Türkiye’ye büyük bir hızla yayılan perşembe akşamı bisikletçileri, ”Aynı gün ve saatte, ayrı şehirlerde olsak bile aynı coşkuyla bisikletli yaşama merhaba diyelim”  düsturundan hareketle, bugün Türkiye’nin pek çok ilinde Perşembeleri bisikletlilerin ortak buluşma platformu haline geldi.

Buluşmalarda tanışılıp hoşça zaman geçirilen turlar, şehir içinde trafiğe alışma sürecinde pek çok kişinin ilk eğitim yeri olmuştur: öncü, artçılar, dönüş işaretleri, yoldaki sorunları gösterme vs. her bisikletçi için bir eğitim ve dostluk yuvası olmakta PAB organizasyonu. PAB Grupları, Yalova’da olduğu gibi İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, İzmir gibi sayısı 17’ye varan şehirde her Perşembe yollara düşüyor.

 

Editör: TE Bilişim