Yalova Belediyesi geçtiğimiz Temmuz ayında Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşanan tren kazasında oğlu Oğuz Arda Sel ile birlikte hayatını kaybeden Hakan Sel’in adını Yalova’da bir parka verdi. Burada düzenlenen törene Hakan Sel’in eşi ve Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Sel ile Hakan Sel’in annesi Melek ve babası Necmettin Sel de katıldı. Parkın açılışı öncesinde söz alan Yalova Belediye Başkanı vefa Salman, “Çorlu’da 25 canımızı yitirdik. O günden beri mücadele veren Mısra kardeşimin haklılığı ortaya çıktı. Bir hata ve eksiklik, alınması gereken önleme rağmen Ankara’da yaşanan kazada da 9 canı daha toprağa verdik. O önlemleri almayanlar bu durum ailelerinden birinin başına gelse bu kadar rahat, duyarsız davranabilirler mi” dedi.
Salman’ın ardından söz alan Hakan Sel’in eşi ve Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Sel ise, “8 Temmuz Çorlu tren faciasında hayatını kaybeden herkese Allahtan rahmet diliyorum. Geçen hafta Ankara’da meydana gelen tren faciasında hayatını kaybeden 9 kişiye de Allah’tan rahmet diliyorum. Parklar çocukların oyun alanıdır. Benim oğlum bir ihmal cinayeti yüzünden toprağın altında. Bu park çocuklara armağan olsun. Benim oğlum cennetteyken onlar burada bundan sonra olmayacak ihmallerde güzel hayatlarını yaşasınlar. 5 aydır çok büyük acılar çekiyoruz. Bir evlat acısını kaybeden anneler bilir” diye konuştu.
Ardından parkın açılış kurdelesi kesildi. Parkın adının yazılı olduğu tabelayı gören Hakan ve Oğuz Arda Sel’in yakınları hıçkırıklara boğulurken uzun uzun gözyaşı döktüler.

 

Editör: TE Bilişim