Yirmi yıldır gönüllülerin desteği ile ayakta duran ve Yalovalı kadınların el emeğini kazanca dönüştüren merkezde, örgüden, dantele, iğne oyasına çeşitli çeyizliklerden bebek takımlarına kadar birçok ürün satışa sunuluyor.

Yaz kış satışlarının iyi gittiğini, belediyenin tahsis ettiği binada kadınların el emeğini kazanca dönüştürdüklerini belirten Dernek yönetim kurulu üyesi Gönül Ertuğrul, “Sadece mekan temin etmekle olmuyor. Pazarlama ve tanıtım konusunda da yetkililerden ve ilgililerden destek bekliyoruz. Kültür Turizm Müdürlüğümüzden, Ticaret Odasından, KOBİ’lerden de destek bekliyoruz” diye konuştu.

Dernek yönetim kurulu üyesi Ertuğrul, “Tanıtım ve pazarlama konusunda bizlere de destek olunmasını istiyoruz. Bizler zaten yıllardır bu işleri gönüllü olarak yürütüyoruz. Ancak Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzden talebimiz Yalova’ya turizm amaçlı gelenlerin burasını da ziyaret etmeleri için bize yardımcı olmaları, tanıtımlarda bize yer verilebilir.Bunun dışında fuarlar da bize de yer verilebilir, stant açabiliriz. El Sanatları Şenliği gibi organizasyonlarımız Yalova’da eksik, bu tür etkinlikler yapılabilir. Yalova’daki aktivitelerde bizim standımıza da yer verilebilir” diyerek destek istedi.

Merkezden kurulduğu günden bu yana faydalanan üye sayısının bin beş yüzü aştığını belirten Yönetim Kurulu üyesi Gönül Ertuğrul, “Ev kadınlarımız el emeği evde yaptıkları çeyiz ürünleri başta olmak üzere, örgü çeşitlerinden oluşan değişik ürünleri buraya getiriyor. Burada sürümden kazanıldığı için fiyatlar dışarıya göre daha uygun oluyor, ürünlerimizin hepsi de el emeği, göz nuru, fabrikasyon hiçbir şey buraya giremez.Yalova’nın ilçeleri ve köylerinden de buraya başvuran kadınlarımız oluyor, kendi el emeklerini buraya getirip satıldıktan sonra da paralarını teslim ediyoruz.Daha çok dantel çeşitleri ve çeyiz ürünlerine talep var. İstanbul’dan, hatta yurtdışından bile talep geliyor. Ayrıca sipariş üzerine de iş yapıyoruz. Dantel türü çeyiz ürünlerinin dışında havlu, bebek ürünleri, yemeniler, patikler de yine talep gören ürünler arasında yer alıyor” diye konuştu.

Yalova Belediyesi girişinde kendilerine tahsis edilen merkezde yıllardır belediyeye kira vermeden hizmet verdiklerini belirten yönetim kurulu üyesi Gönül Ertuğrul, “Bu uygulama Türkiye’de bir ilk. Tüm kadınlarımız el emeğini burada değerlendirebilir, herhangi bir koşul aramıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim