Klasik buluşma noktası olan kent meydanında bir araya gelen 50 civarında bisikletçi, Devrim Yılmaz’un tur kaptanlığında Bayraktepe’ye doğru yola koyuldu. Doğu Sahil Bandı’ndan Yürüyen Köşk, Kiptaş Evleri rotasını izleyen bisikletçiler, Bayraktepe’ye ulaşmada en zor nokta olan tepeyi de aştıktan sonra hedeflerine ulaştı.

Çiftlikköy’ün yanı sıra, tüm Yalova’yı hatta Adalar ve İstanbul’u gözler önüne seren panoramik manzaranın tadını çıkaran PAB üyeleri, burada yiyecek içecek molası vermeyi de ihmal etmedi. Tepeye adını veren bayrağın altında, manzaranın eşliğinde hatıra fotoğrafları çektiren pedallar, ardından dönüş yoluna koyuldu.

Aynı rotayı takip ederek kent meydanına varan PAB üyelerinin bir kısmı da, yeni hizmete giren Leman Kültür’de bir arada zaman geçirmeyi tercih etti. 2007’de ilk olarak İzmir’de kurulan Perşembe Akşamı Bisikletçileri grupları, aradan geçen 5 yıllık sürede 30’a yakın kentte faal duruma geldi. Çeşitli kentlerdeki PAB Grupları, bu süreçte ‘İklim için 350’, ‘10 PAB Kenti’, ‘İklim fotoğrafları sergisi’ gibi etkinliklere katıldı ya da organize etti.

Bir siyasi gruba bağlı ya da bir görüşle alakalı olmayan Perşembe Akşamı Bisikletçileri Gruplarının temel yaklaşımı, bisikletin teknoloji etkisiyle giderek kirlenen günümüz dünyasında, sıfır karbon salımı ile hem çevre dostu, hem bir sağlıklı yaşam aracı, hem de sosyalleşme aracı olabildiğini göstermek.
Editör: TE Bilişim