Çiftlikköy Belediyesi’nin ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmetiyle, vatandaşların kişisel ve sosyal sorunlarına çözümler getiriliyor.
Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde geçtiğimiz yılın sonunda başlayan psikolog danışmanlık hizmetini Psikolog Zehra Mutlu veriyor. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen ve hizmet alanların mahremiyetinin ön planda tutulduğu seanslar, her hafta Salı ve Perşembe günleri saat 10.00 ile 16.00 arasında yapılıyor. Yoğun talepten dolayı Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’nin irtibat telefonu 352 81 14’ten randevu alınarak seanslara katılım sağlanabiliyor. Ayda ortalama 30 ile 40 arası seans gerçekleştirildiği dile getiren Psikolog Mutlu, ailelerin ev içi sorunlarının yanı sıra, çocuklardan kaynaklandığı düşünülen sorunların da seanslarda ağırlıklı olarak ele alındığını kaydetti.  Bir seansın 50 dakika sürdüğünü kaydeden Mutlu, “Çocuklu ailelerde genellikle dikkat dağınıklığı, hiperaktivite veya çocuklardan kaynaklandığı düşünülen ancak ebeveyn koçluğu gerektiren durumlarla karşılaşıyoruz. Çocuklarımızın dikkat dağınıklığı sorunlarını gidermek amacıyla konsantrasyon sağlamaya yönelik seanslar yapılıyor. Ancak bazı durumlarda aile bireylerinden kaynaklanan örneklemelerin çocuklara yansıdığı gözleniyor. Bu gibi durumlarda ebeveyn koçluğu gibi anne babaya yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılıyor. Seanslarımız yoğun geçiyor, gayet verimli olduğunu düşünüyorum” dedi.
Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da, “Sağlıklı toplum sağlıklı insanlardan oluşur düşüncesiyle psikolog danışmanlık hizmetimizi 2016’nın Kasım ayında başlattık. Halkımıza böyle bir hizmet sunmaktan dolayı mutluyuz” diye konuştu.

  

Editör: TE Bilişim