Yalova Emniyet Müdürlüğü emniyet kemeri takmayan sürücülere öyle bir ceza verdi ki sürücüler de, görenler de, "Senmisin kemer takmayan" dedi. 
  Yalova Emniyet Müdürlüğü Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Yalova Cumhuriyet Meydanında kurduğu parkla trafik eğitimi verdi. Yine emniyet kemeri takılmaması halinde olası bir kazada sürücülerin nasıl etkilendiklerini göstermek amacıyla da bir Emniyet Kemeri Simülatörü getirildi. Bu esnada yolda emniyet kemeri uygulaması yapmaya başlayan ekipler emniyet kemeri takmayan sürücülere ceza kesmek yerine bu simülatöre bindirdi. Para cezasından kurtulduklarına sevinen sürücüler araç dönmeye başladığında ise kelimenin tam anlamıyla neye uğradıklarını şaşırdılar. Kemer takmayan sürücüler adeta araç içerisinde yuvarlanırken onları izleyen vatandaşlar ise kahkahalara boğuldu. Ardından aynı sürücülere emniyet kemeri taktırıp aracı böyle döndüren ekipler sürücülerin emniyet kemerinin önemini anlamalarını sağladılar. 
 Uygulamayı Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban ve Yalova Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel'de izledi. Uygulama hakkında bilgi veren Emniyet Müdürü Yüksel, "Emniyet kemerinin önemini hepimiz bilsek de zaman zaman takmakta ihmal gösteriyoruz. Özellikle trafik haftası dolayısıyla böyle bir uygulama gerçekleştirdik. Emniyet kemeri kullanma alışkanlığı olmayan sürücüleri bu araca bindirerek aracın devrilmesi halinde nasıl bir duruma geleceklerini göstermek istiyoruz" dedi. 
Simülatörden çıkan sürücüler ise, "Bir daha kesinlikle emniyet kemeri takacağız" demekten kendilerini alamadılar. 
Editör: TE Bilişim