Yalova Belediyesi Sineksiz Bir Yaz İçin İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor.  Yaz aylarında sinek görülmemesi için üreme dönemlerinde ilaçlama çalışması yapan Yalova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, larva ve uçkunlarla mücadele ediyor. Çalışmalara Mart ayı başında iki ekiple başlayan Yalova Belediyesi hava şartlarına göre işlemleri 9 ay sürdürecek.

 Rutin sürdürülen çalışmaların yanı sıra halkın taleplerine göre bölgesel ilaçlama da yapılıyor. Yalova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sineklerin kuluçka yerlerine yaptıkları ilaçlama çalışmaları ile yazın halkı rahatsız eden karasinek ve sivrisineklerin çoğalmasının önüne geçmeyi amaçlıyor. Larvalara karşı dere kenarları, su birikintileri, yağmur suyu kanalları, kanal bacaları gibi üreme alanlarını ilaçlayan ekipler, tüm mahalleleri haftada iki kez program dahilinde ilaçlayacak.

 İlaçlamalar İlkbahar Ve Yaz Ayı Boyunca Devam Edecek…

 Yalova  Belediye Başkanı  Vefa Salman, yaz ayının yaklaşması ile birlikte şehir hayatını olumsuz etkileyecek haşerelere karşı mücadelenin başlatıldığını söyledi. Bu kapsamda yapılan çalışmaların ilkbahar ve yaz ayı boyunca devam edeceği belirten Salman, vatandaşların istek ve talepleri doğrultusunda ilaçlama çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim