Tema Vakfı Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan, Araştırma Enstitüsü’nde iki yeni kiraz çeşidinin Türk Tarımına kazandırılmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek, “Sizler çalıştıkça toprağımızın değeri daha iyi anlaşılıyor” dedi.
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından 2001 yılında başlatılan ‘Melezleme ve Mutasyon ıslahı ile iki yeni kiraz çeşidinin Türk Tarımına kazandırılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Tema Vakfı Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan, “Yeni çeşitlerimizi Türk Tarımına kazandıran Enstitü yetkililerini ve projede çalışan ziraat mühendisi emekçilerimizi kutluyoruz. Sizler çalıştıkça toprağımızın değeri daha da iyi anlaşılıyor” diye konuştu.
Tezcan sözlerini şöyle sürdürdü: “Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından 2001 yılında başlatılan ‘Melezleme ve Mutasyon Islahı Yolu ile Kendine Verimli Ve İhracata Uygun Kiraz Çeşitlerinin Elde Edilmesi projesi kapsamında elde edilen ve 31 Ekim 2014 tarihinde enstitü adına tescil edilerek üretime sunuldu. Burak ve Aldamla ismi verilen kiraz çeşitleriyle enstitü yeni bir başarı daha kazandı. Tüm emeği geçenleri kutluyoruz. Sizler çalıştıkça toprağın değeri bir kat daha artıyor” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim