Daha önce İsmail Torala, Ali kiraz ve Adem Apaydın tarafından işletilen marketlerden sigara ve para çalan hırsızlar Sugören Köyü'nün merkezinde cirit atıyor. Geçtiğimiz sene İsmail Torala'nın işlettiği markete ikinci kez gelen ve güvenlik kamerasını önce farkedemeyen hırsızlar dakikalarca dükkana girmek için çaba sarfettiler. Daha sonra kamerayı farkederek etkisiz hale getiren hırsızlar artık evlere de dadanmaya başladı. Son olarak Mehmet Aydoğdu'nun işlettiği kahvehaneden televizyon çalındı.

Sabah ekmek teknesine geldiğinde kapı kilidinin kırık olduğunu gören, kendi dükkanının soyulmasından daha ziyade bu tarz çirkin hadiselerin önüne geçmek için Sugören'e mutlaka kamera sisteminin kurulması gerektiğine dikkat çeken Sugrenli esnaflar "Dükkanlarımızdan ziyade artık evlerimiz, ailelerimiz, Sugören için endişe ediyoruz" diyerek yetkilileri göreve çağırdıklarını ifade ettiler.

Köylere Kamera Sistemi Kurulacağı 2010'da Açıklanmıştı

İl Genel Meclisi tarafından köylere kamera sistemi kurulacağının 2010 yılında açıklandığını civar bazı köylere kurulmasına rağmen neden hala Sugören gibi Yalova'nın en büyük köylerinden biri olan yerleşim yerine, bu kadar sık hırsızlık vakası yaşanırken neden hala kurulmadığını anlayamadığını ifade eden Sugörenliler , "Hırsızlar kesinlikle sistemin olup olmadığını dikkate alıyorlar, kamera sistemi olsa bu tarz olaylar için çok büyük caydırıcılık oluşturur" dedi.

MOBESE ya da etkin görev alan Bekçi

Sugören köyünde bin 600 kişinin katıldığı ankette Sugörenlilere "Sugören'in Güvenlik Sorunu Nasıl Çözülür?" sorusu yönlendirildi. 753 oy kamera sistemi için gelirken, 747 oy da etkin görev alan bekçi için kullanıldı.

Yapılan açıklamada ise Sugören’de MOBESE sisteminin kurulmasının artık bir ihtiyaç olduğu vurgulanarak “Her geçen gün biraz daha büyüyen Sugören'de başta hayvan hırsızlığı olmak üzere bu tür olayların önüne geçilmesi için kamera sisteminin kurulması artık bir gereklilik haline geldi. Yaşanan bu olay geçtiğimiz senelerde gündeme gelen ancak henüz kurulamayan kamera sistemi için artık beklenmemesi gerektiğini gözler önüne seriyor. SugörenNET olarak başta Muhtarlığımız olmak üzere yetkilileri Sugören'e MOBESE sisteminin kurulması için gerekli girişimleri yapmaya davet ediyoruz” sözlerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim