Kardeşi derede can verdi babasını annesi öldürdü 6 yaşında hayata küstü

Yalova’da ateşlenen oğlunu hastaneye götürmek isterken sel sularına kapılıp 6 aylık Mert Adalı’yı kaybeden 30 yaşındaki Şener Adalı’nın 6 yaşındaki kızı Duygu, kendisini terk eden annesinin ardından babasını da kaybetmişti. Annesi tarafından öldürülüp toprağa gömülen babasının öldüğünü öğrenince bir yıkım daha yaşayan küçük kıza psikolojik tedavi uygulaması gereken Sosyal Hizmetler, sadece bir kez gittikleri Duygu’nun evine bir daha uğramadılar. Dedesiyle birlikte kalan Duygu’nun evine giden sosyal hizmetler yetkililerini sadece birkaç not alıp gittiklerini anlatan babaannesi Dudu Adalı, torunun insanlardan kaçtığını ve babasını fotoğrafının görünce gözlerini kapattığını söyledi.

Çınarçık İlçesi’ne bağlı Şenköy’de yayla evinde kalan Hanım ve Şener Adalı çiftinin 6 aylık oğulları mert ateşlenince baba Adalı çocuğunu alıp yola çıktı. Karadere’yi geçmesi gereken Şener Adalı, aşırı yağış nedeniyle yükselen suların köprüyü yıktığını gördü. Dere’nin daralan alanında ağaçlardan yapılan köprüyü kullanarak karşıya geçmek isteyen Şener Adalı’nın bastığı ağaç kırılınca oğlu Mert ile birlikte suya düştü. Azgın suların 2 kilometre sürüklediği Mert yaşamını yitirdi. Uzun süre oğlunu kurtarmaya çalışan babası ise bir ağaca tutunarak hayatta kaldı. Bu olaydan sonra kendisini suçlayan eşi Hanım Adalı 5 yaşındaki kızları Duygu’yu da bırakarak ailesini yanına döndü. Eşinin eve dönmesini sağlamak için gittiği kayınpederinin evinde öldürüldüğü ortaya çıkan ve 11 ay sonra cesedi bulunan Şener Adalı’nın ortada kalan kızı için psikolojik tedavi görmesi gerektiği bildirilmişti.

BU SÖZLER TUTULMADI

Cinayetin ortaya çıkmasından sonra Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü minik kız için çalışma başlatmıştı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilisi şunları söylemişti. “Olayın maddi kısmı işin en kolay kısmı bizim için önemli olan Duygu Adalı’nın psikolojik ve duygusal depresyona girmemesi. Şu anda uzman arkadaşlarımız bu konu ile gerekli çalışmaları yürütüyor. Bakıcı aile babaannesi ya da akrabaları olsa dahil periyodik olarak uzmanlarımız hem gizli hem de birebir takibini yapacaklar. Duygu ailesinin yanında kalsa da devlet koruması altında ve emin ellerde olacak. Soruşturma gizlilik ibareli olduğu için fazla açıklama yapamıyoruz fakat uzmanlarımızın hazırlayacağı dosya tamamlandıktan sonra yapılacak yardım prosedürü ne ise yerine hassasiyet ile getirileceğinin kamuoyu bilsin. Duygu’ya sahip çıkan yakınları var. Yakınları arasında mı yoksa kurumumuz çatısı altında mı kalması araştırılacak. Her iki alternatifte de Sosyal hizmetler üzerine düşen sorumluluğu sonuna kadar yerine getirecek. Dediğim gibi işin ekonomik boyutu çözeceğimiz en kolay kısmı bizi Duygu’nun öncelik ile psikolojik ve duygusal kısmı sağlığı ilgilendiriyor.”

SADECE 1 KEZ GİTTİLER

Duygu babasının ölüm haberini aldığı günden beri oturma odasında bulunan babasının fotoğrafına bakamıyor. Akrabaları dışında kimse ile konuşmayan küçük kız tanımadığı kişileri gördüğünde yüzünü kapatıyor. Torununun bu haline kahrolduğunu söyleyen babaannesi Dudu Adalı, “Sosyal hizmetlerden birileri geldi birkaç not alıp gittiler ondan sonra ne arayan ne soran oldu. Kimseden erzak yardımı gibi bir beklentimiz yok. Torunumu muhtaç bırakmam o benim en değerli varlığım. Ama psikolojik desteğe ihtiyacımız var. Dedesi duvardaki fotoğrafı gösterip bak bu senin baban dediği zaman duygu hemen yüzünü kapatıyor” dedi.

Editör: TE Bilişim