Artık Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi gibi tehlike arz eden hayvanların üretilmesi, sahiplendirilmesi, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak; takas etmek, sergilemek ve hediye etmek yasaklandı.

Yetkililer, “Hayvanları Koruma Kanunu Madde 14 L bendinde  “Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanların üretilmesi, sahiplendirilmesi, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak; takas etmek, sergilemek ve hediye etmek.’’yasaklanmıştır.

İl Hayvanları Koruma Kurulu’nun; 23.03.2012 tarih ve 12 No’lu kararı gereğince Şube Müdürlüğümüz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve ilgili Belediye Zabıta Memurlarından oluşan bir denetim ekibi kurulacaktır. Kurulan denetim ekibi halkımızın yoğun olarak bulunduğu yerlerde (Yalova sahili, Çiftlikköy sahili vb.) aşağıda belirtilen hususlarda denetim yapacaktır.

Hayvanları Koruma Kanunun Madde 14 L bendinde belirtilen “Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretilmesi, sahiplendirilmesi, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak; takas etmek, sergilemek ve hediye etmek.’’yasaktır hükmü gereği tehlikeli hayvanları sahiplenenlere idari yaptırım uygulanacağı gibi hayvanlarına da el konulacaktır.

Hayvanları Koruma Kanunun 5 maddesinde belirtilen “Hayvan sahipleri, sahip oldukları hayvanlardan kaynaklanan çevre kirliliğini ve insanlara verilebilecek zarar ve rahatsızlıkları önleyici tedbirleri almakla yükümlü olup; zamanında ve yeterli seviyede tedbir alınmamasından kaynaklanan zararları tazmin etmek zorundadırlar.’’hükmü gereği tasmasız(tehlikeli hayvanlarda tasmasız ve ağızlıksız) sahipli hayvan gezdirenler hakkında idari yaptırım uygulanacaktır.” diyerek tüm hayvan severleri ve vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Editör: TE Bilişim