Kongre öncesi, BİVED'den 7 delegenin de aralarında bulunduğu ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen engelli derneklerinin temsilcileri 1 hafta Florya Engelliler Kampında tatil yapma, çeşitli etkinlik ve gezilere katılma fırsatı da yakaladılar. Boğaz turu, ferhane, minyatür gezileri ve her akşam yapılan müzik eğlence programları ile İstanbul'un tadını çıkaran BIVED delegasyonu, çeşitli toplantı ve seminerlere katılarak görüş alışverişinde bulundular.

Yine Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu 12. Olağan Kongresine Yalova damga vurdu. Divan başkanlığını Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı sıfatı ile kongreye misafir olarak katılan, Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Murat Arslanhan'ın yaptığı Türkiye'nin en büyük federasyonu olan Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu'nun yönetiminde BIVED 2 üye ile temsil edildi. BIVED Başkanı Ergül Dağcı federasyon disiplin kurulu üyesi olarak yönetimde yer alırken BIVED Genel Sekreteri İlkgül Baykal ise federasyon denetleme kurulunda yer aldı. Ayrıca BIVED Başkanı Ergül Dağcı Türkiye Sakatlar Konfederasyonu delege listesine de girmeyi başardı.

Kongre sonrası bir açıklama yapan BIVED Başkanı Ergül Dağcı , "Bu kongre Biz De Varız Engelliler Derneği'nin geldiği noktayı ve derneklerin başarısının yıllarla ölçülemeyeceğini göstermek açısından güzeldir. Ancak daha da güzeli Yalova'daki sivil toplum örgütlenmesi kültürünün artık ne boyutlara geldiğini göstermiş olmasıdır. BIVED'in sorumluluğu bundan böyle çok daha fazladır. Biz her zaman ki gibi bize verilen sorumluluğun bilincindeyiz. Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu olarak Yalova'daki engelli haklarının ve erişilebilirliğin takipçisi olacağız. Bunlar zaten yaptığımız çalışmalar arasındaydı ancak bundan böyle güçlü bir federasyon ve konfederasyonun avantajlarını Yalova'daki engellilerimiz daha fazla hissedecekler" dedi. 

Editör: TE Bilişim