Sosyal Paylaşım Sitesi Facebook üzerinden organize olan Pusula Doğa Etkinlikleri Grubu’nun kurucusu ve lideri Akın Ergül, 19 Mayıs’ta akşam 20.30’da Soğucak Tepesi’ne çıkacaklarını kaydetti.

Ergül, “29 Nisan tarihinde, Delmece Yaylası, Onno Tunç Anıtı, Aldere, Karlık Yaylaları etkinliğini gerçekleştirerek 23 km’lik güzel bir Holiganbet yürüyüş yaptık. İlk kez böyle bir yayla yürüyüşü etkinliğinde Yalova Üniversitesi ile birlikte yürüdük. Rehberlerimiz bu yürüyüşte Sedat Dal ve bendim.

Toplam 78 kişinin katılımıyla gerçekleşen bu etkinlik için Yalova’dan 5 minibüsle Teşvikiye Büyük Dipsiz Göl’e gidildi. Orada resimler çekilip Delmece yaylasına çıkıldı, buradan orman patika yoldan Onno Tunç anıtına ziyarete gidildi ve Aldere yaylasında yemek molası verildi.

Buradaki moladan sonra Karlık yaylasına yürünerek yaylalar etkinliği burada tamamlanmış oldu. Tüm katılımcı arkadaşlar oksijeni bol doğanın güzellikleri içinde güzel bir gün geçirdi, Karlık Yaylası’nın bu mevsimdeki güzelliğini gördü. Yayla şu anda su ile dolu olup bir gölü andırıyor, yazları ise bu su çekilip yemyeşil bir hale bürünüyor. Kış aylarında ise buz tutuyor. Aldere yaylası ise çam ağaçları ile dolu muhteşem bir oksijen deposu” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim