Türk Hava Kurumu Yalova Şubesi, kurum tarafından düzenlenen ücretsiz kurslarla Yalovalı gençleri gökyüzü ile buluşturmaya davet etti. Kursların ücretsiz olarak verildiğini belirten THK Yalova Şube Sekreteri Çetin Arıcı, "Dünyanın hiçbir yerinde ücretsiz olarak verilmeyen sportif havacılık eğitimleri THK'nun eğitim merkezlerinde ücretsiz olarak verilmektedir. Gençlerimizi gökyüzü ile buluşturmak için ücretsiz havacılık kurslarına katılmaya çağırıyoruz" dedi.
"Kuşların nasıl uçtuğunu, gökyüzünden yeryüzünün nasıl göründüğünü, adrenalinin nasıl bir his olduğunu merak ediyorsanız Türk Hava Kurumu tarafından ücretsiz olarak düzenlenen havacılık kurslarına katılmanızı tavsiye ederiz" diyen Yalova Şube Sekreteri Çetin Arıcı, "
1925 yılından beri gençlere havacılık tutkusunu aşılayan Türk Hava Kurumu bu yıl da gençleri gökyüzüyle buluşturmaya, mavi rengi hayatlarına katmaya devam ediyor. Eğer siz de içinizdeki havacılık aşkını açığa çıkarmak istiyorsanız havacılık kursları için Türk Hava Kurumuna başvurup havacılığı adım adım öğrenebilirsiniz. Türk Hava Kurumu tarafından verilen eğitimler,Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) yayınları, Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) kuralları, 2920 sayılı Sivil Havacılık Kanunu ve bunlara bağlı olarak çıkartılan yönetmeliklerle Müşterek Havacılık Otoritesi (JAA) tarafından  çıkartılan yayınlara göre veriliyor.Kurslar ücretsiz olup, katılacak öğrencilerin kurs süresince yemek ve yatak ihtiyaçları Türk Hava Kurumu tarafından karşılanıyor.Öğrenciler sadece gidiş-dönüş yol ve sağlık raporu ücretini ödüyor. İlk kez havacılık eğitimi almak ya da almış olduğunuz başlangıç eğitimlerini geliştirmek ve profesyonel olarak havacılık ile uğraşmak istiyorsanız lütfen Türk Hava Kurumu Gökçen Havacılık'a ait www.thkgokcen.com.tr internet sitesini ziyaret etmeyi unutmayınız.Paraşüt başta olmak üzere, planör, yamaç paraşütü branşlarına kurs başvurularınızı THK Yalova Şubesi aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz" dedi.
Editör: TE Bilişim