Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Yalova Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü ile Kılıç Ailesi, umut evi açılmasına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan bu protokol ile Aile Umut Evi, Türkiye’de ilk defa Yalova’da faaliyete geçirildi.
Toplantı salonunda imzalanan protokolün ardından açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal, engelli bireylerin yeni bir hayata “merhaba” diyeceğini, bu umut evinin onlar için umut olacağını kaydetti. Umut evlerinin amacı hakkında bilgiler veren Uysal, “Sürekli bakım hizmetlerinin sunulduğu bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde kalmakta olan engelli bireylerin küçük gruplar halinde bir apartman dairesinde veya müstakil bir evde diğer komşuları ile birlikte yaşamalarını sürdürmesinin daha yararlı olacağı öngörüsü ile durumları uygun olanların, kuruluşların ek ünitesi konumunda olan ‘Umut Evi’ olarak isimlendirilen evlerde, toplum yaşamına aktif katılımlarının sağlanarak, bakımlarının gerçekleştirilmesi hedefleniyor” dedi.
Umut evinin Engelliler Haftası’nda hizmet açılmasını planladıklarını ve bunu da gerçekleştirdiklerini belirten Uysal, şunları kaydetti: “Kardeş olan engelliler, farklı bakım merkezlerinde kalmaları sonucu aile bağlarının kopması ve hayatlarının kalan zamanlarında aileden ayrı geçirmek zorunda kalıyorlar. Bu nedenle engelli kardeşlerin ve özellikle ev sahibi olan veya gelirleri olan ailelerin desteklenerek aile bütünlüğünün korunması ile ev tipi sosyal hizmet kuruluşu hizmetinin verilmesi planlanıyor.”

Editör: TE Bilişim