Yalova Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Hilmi Uzun Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Uzun mesajında şu sözlere yer verdi;

"Çocuk Hakları Sözleşmesinin BM Genel Kurulun da 20/Kasım/1989 tarihinde oybirliği ile kabul edildiği gün, tüm dünya çocukları için “Çocuk Hakları günü” olarak kutlanmaktadır.

B.M Çocuk Hakları Sözleşmesi tüm dünya çocuklarının çeşitli konularda ve ayrı sözleşmelerde yer alan tüm haklarını tek bir metinde toplamıştır. B.M Çocuk Hakları Sözleşmesi, çocuk hakları ile ilgili bu güne kadar hazırlanmış en kapsamlı ve eksiksiz bir belgedir. Tüm Dünya çocuklarının insan hakları yasasıdır. Taraf olduğumuz B.M Çocuk Haklarına dair sözleşme, çocukların yaşama, gelişme, korunma ve katılıma ilişkin tüm hakların hiçbir ayırım gözetmeksizin bütün çocuklara eşit olarak tanınması ilkesini getirmiştir.Özellikle son on yılda gerek çocuk hakları gerekse çocuk refahı alanında kamusal reformlar gerçekleştirilmiş,  mevzuat dağınıklığı 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunuyla büyük oranda çözülmüştür. Dünya Çocuk Hakları Gününün de, 5395 sayılı Çocuk Koruma kanunundaki öncelikli çocuk yararı ilkesine göre, yasama, yürütme, tüm yargı organları, tüm kamu ya da özel kuruluşlar, ana-babalar, çocukla ilgili konularda çocukların yararına birinci önceliği vermeleri gerekir. 

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde; biz kez daha çocuklarımızın daha mutlu bir yaşam sürmeleri için öncelikle milletler üstü bir anlayışla meseleye bakmamız ve onlara daha iyi bir gelecek bırakmak için Cumhuriyet, demokrasi, özgürlük ve adalet inancından bir an olsun ayrılmamız gerektiğini hatırlatıyorum.İşte bu inançla, ülkemizin modern ve muasır medeniyet seviyesinde bir eğitim sistemi,sosyal devlet anlayışı, gelişmiş ekonomik yapılanması ile çocuklarımızın geleceklerini onlara güvenle bırakabildiğimiz mutlu yarınlar için durmadan çalışıyoruz, onların o ‘gülen dünyalarının hiçbir çıkar uğruna karartılmadığı, çocuklarımızın tüm haklarına kavuştuğu barış dolu, umut dolu bir dünya diliyor, Dünya Çocuk Hakları Gününü kutluyorum"  

Editör: TE Bilişim