Cumhuriyet Caddesi Cami Sokak’ta hizmet veren Aşevi’nin yetkilisi İlyas Üntürk ve eşi Hasibe Üntürk, ramazan ayında günde 250 kişiye sıcak yemek dağıttıklarını belirterek, basında çıkan haberlerin hayırseverleri harekete geçirmede önemli rol oynadığını belirterek desteklerinden dolayı Yalova Gazetesi’ne teşekkür etti.

Yalova Aşevi’nin hayırseverlerin destekleriyle ayakta durduğunu dile getiren Aşevi yetkilisi İlyas Üntürk, “Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayırsever Yalovalılar’ın kestikleri kurban etlerinden Aşevimize de katkıda bulunmalarını istiyoruz. Her gün iki öğün yemek dağıttığımız için gerçekten ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hazırladığımız yemeklerde bu etleri kullanabiliriz. Ayrıca et olarak da dağıtımını yapabiliriz” diyerek hayırseverlerin desteklerini beklediklerini ifade etti.

Yalova Aşevi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin hayırsever desteğine ihtiyacı olduğunu dile getiren Üntürk, “Derneğimize düzenli olarak bağışta bulunan 10 civarında bağışçımız bulunuyor.Bunun dışında hayırseverler zaman zaman gelerek çeşitli gıda bağışında bulunuyorlar. Ayrıca zekat ve fitre dağıtımında da vatandaşlarımız destek oluyorlar. Vatandaşlarımız bizden desteklerini esirgemezlerse daha çok insana sıcak yemek dağıtma imkanımız olur. Dernek bünyesinde oluşturduğumuz gönüllü ekibimiz de zaman zaman ihtiyaç sahiplerini ziyaret ediyoruz. Aşevi’ne yapılan gıda bağışlarıyla eşimle birlikte yemek  yapıyoruz. Aşevimizde 12 ile 13 saatleri arasında sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Giyim ve gıda bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız Yalova Aşevi’ne gelerek yardımda bulunabilirler” diyerek destek beklediklerini dile getirdi.
Editör: TE Bilişim