Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından  denizlerin korunması ve temiz kalabilmesi amacıyla hayata geçirilen “Mavi Kart” sisteminin tanıtım töreni Ataköy Marina’da yapıldı. Törene Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri de katıldı. 
“Mavi Kart” sisteminin tanıtım töreni Ataköy Marina’da gerçekleştirildi. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanısıra Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Reşit Alp ile ÇED ve İzin Şube Müdürlüğü ve Çevre Yönetim ve Denetimi Şube Müdürlüğünden şube müdürü ve teknik personel katıldı.
Bakanlığıkca 2011'de yayımlanan genelgeyle  uygulamaya konan Mavi Kart sistemiyle turizm ve rekreasyon amaçlı olarak koy ve  körfezlerde dolaşan küçük deniz araçlarının atıklarının toplanması ve illegal  deşarjların engellenmesi sağlanıyor. Uygulamayla yatlar, günübirlik gezi tekneleri, tur tekneleri gibi  küçük deniz araçlarının atıklarının takibi ve denetiminin sağlanması için online  bir sistem oluşturuldu. Tekneler atık alım noktalarında "Mavi Kart" isimli  dijital kart aracılığıyla atıklarını veriyor. Verilen atıklar ise Bakanlıkça  oluşturulan internet tabanlı bir yazılımla kayıt altına alınıyor. Yat ve teknelerin ne kadar atık verdikleri, zamanı, sefer bilgileri gibi veriler bu yazılım yoluyla  takip edilerek, kontrol altında tutuluyor.2011'de ilk  kez Muğla ve Antalya'da başlatılan Mavi Kart sistemi, İstanbul'un da devreye  girmesi ile tüm kıyı illerinde uygulanır hale geldi.Yalova'da ise SETUR Marina mavi kart sistemi ile çalışıyor.
Editör: TE Bilişim