Yalova’nın da bağlı bulunduğu Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından sorumluluk alanında bulunan ormanların doğal yoldan gençleştirilmesi amacı ile 2016 yılında gerçekleştirilen çalışmaların sonuçları açıklandı. Buna göre Yalova, Bursa, Bilecik illerinde doğal gençleştirme yöntemi ile toplam 7 bin 680 dekar alanda gençleştirme işlemi yapıldığı belirtildi.
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ormanlarda 2016 yılında gerçekleştirilen gençleştirme çalışmaları ile ilgili bilgi veren Bölge Müdürü Arif Can, “Bursa Orman Bölge Müdürlüğünün ormanlarımızın doğal yoldan gençleştirilmesi amacıyla 2016 yılında gerçekleştirdiği çalışmalarda Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanı olan Bursa, Bilecik ve Yalova illerinde 7.680 dekar yaşlı orman alanında gençleştirme çalışması yapıldı. Çok büyük bir bölümünün doğal gençleştirme yöntemiyle gençleştirildiği orman alanlarımızda alt tabakada yeni bir orman kurana kadar üst tabakadaki orman varlığımızı sürdürüyoruz” dedi.
Orman Bölge Müdürü Can ayrıca çökmekte olan yaşlı ormanların hızlı bir şekilde doğal yoldan gençleştirilmesi için Detay Silvikültür Planları hazırladıklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim