Yalova ile civar il ve ilçelerde eko turizmi tanıtmak ve köylülerin gelir elde etmesine yönelik olarak doğa yürüyüşleri düzenleyene Yalova Ekolojik Yaşam ve Doğa Sporları Bursa’ya bağlı Fidyekızık Köyü-Balaban Şelalesi-Cumalıkızık Köyü’ne doğa yürüyüşü düzenledi.
Yalova Ekolojik Yaşam ve Doğa Sporları Grubu’ndan Ahmet Yiğit organizasyonunda gerçekleştirilen doğa yürüyüşünde doğa severler Fidyekızık köyünden  Vedat Genç’in rehberliğinde yürüyüşe başlayarak orman içi patika yollardan Balaban Şelalesine kadar yürüyüş yaptılar. Burada öğle yemeği  molası veren 32 kişilik grup üyeleri hem yüzdü hemde hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra grup üyeleri orman içi patikadan Cumalıkızık köyüne kadar yürüyüş yaparak 17 km’lik bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Yorgunluklarını tarihi Cumalıkızık köyünde çay içerek ve gözleme yiyerek atan grup üyeleri, Cumalıkızık Köyü’nü gezerek güzel bir gün geçirdiler.
Yalova’da doğa severlerin sayısının her geçen gün arttığını belirten Yalova Ekolojik Yaşam ve Doğa Sporları Grubu’ndan Ahmet Yiğit, “Köylülerimiz doğa severler sayesinde bu yürüyüşlerle birlikte eko turizmin canlanması ve yaygınlaşmasının olumlu etkilerini görmeye başladılar.Yalova Eko turizm ve Sağlıklı Yaşam Derneği’nin kuruluşu ile birlikte köylülere ve halka yönelik çalışmalar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Etkinliklerimize katılmak isteyen doğa severler facebook üzerinde bulunan Yalova Ekolojik Yaşam ve Doğa Sporları grup sayfasından etkinliklerimizi takip edebilirler ve isteyen doğa severler etkinliklerimize katılabilirler” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim