Uzun yıllar esnaflık yapan Öztürk şimdi bu bayrağı oğluna devretti. Öztürk “54 yıllık esnafım 58’den 78’e kadar kahveydi burası Express kahvesi büyük bir kahve vardı burada. Ben işletiyordum onu da, 78’de köfteciye çevirdim 20 yıl kahvecilik 34 yılda köftecilik 54 senelik esnafım.” Dedi. Öztürk esnaflığın eskide kaldığını ve daha samimi olduğunu belirtti. Öztürk “Fakat birde şu var, ben 81 yaşındayım benim yaşıtım olanların çoğu da öldü yeni nesille bizde iletişim kuramıyoruz. Eskiden görmüş geçirmiş esnaflık vardı burada şimdiki esnaflıkta böyle bir şey yok belki biz yaşlandığım için bana öyle geliyor.” Şeklinde konuştu.

Esnaflıkta eski tat yok

Yalova’ya 1953’te gelen Öztürk. “Ben bu mekanda 54 senelik kiracıyım fakat esnaflıkta eski tat yok, eski lezzet yok eve gidene kadar elli kişiye selam verirdin şimdi yolda giderken selam verecek arkadaş arıyorsun. Ama şükür Allah’ıma benim müşterilerim bana çok hürmet gösteriyorlar. Eskiden esnaflar birbirine bağlıydı, hasetlik yoktu, kıskançlık yoktu hiçbir şey yoktu ama şimdiki esnaflarda bunların tam tersi var. Ama ben onlara da kabahat bulamıyorum şimdi bizim yaşımızdaki esnafların hepsi öldü zaten çok fazla kalmadı eskilerden.” Şeklinde konuştu.

Ben oğlumu kendim gibi yetiştirdim

Şimdiki esnaflığın bu kadar kötüleşmesinde kendilerinin de suçu olabileceğini belirten Öztürk “Beklide iyi yetiştiremedik” dedi. Oğluna kendi prensiplerini aynen aşıladığını söyleyen Öztürk. “Ona kendi tecrübelerimi aynen aktardım.” Dedi. Öztürk “Ben 81 yaşındayım müşteri geldiğinde ben mutlaka ayağa kalkıyorum şimdi oğlumda öyle alıştı. Saygıda hiçbir zaman kusur etmeyiz her zaman müşteri haklıdır. Müşterinin elli tane dükkanı var senin bir tane dükkanın var. Senin gözün kapıda olacak bir gelen müşteri bir daha geliyorsa ne mutlu gelmiyorsa kabahat bizdedir. Müşteri nereye isterse oraya gider fakat ben onu memnun edeceğim ki müşteri bir daha gelsin.”Dedi.   

Editör: TE Bilişim